avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli care intra in baza de calcul a cotei-parte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli care intra in baza de calcul a cotei-parte indiviza

Pe 20 apr. s-a afisat la avizier lista de plata pentru luna martie si am constatat ca ij baza de calcul a che. cota parte indiviza s-au inclus cheltuielile cu corespondenta (asociatia a trimis in martie cateza somatii de plata cu confirmare de primire la o parte din proprietari)
Este corect faptul ca aceste cheltuieli cu corespondenta sa se imparta la toti proprietarii?
Trebuie aceasta decizie sa fie consemnata in vre-un document al asociatiei?...ca sa stiu ce sa le cer cand fac contestatie...
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 25 Aprilie 2010
nu este corect.
daca ii va da asociatia in judecata pe rai-platnici, aceste cheltuieli constituie "cheltuieli de judecata".
daca nu ii actineaza in justitie, trebuie sa le includa exclusiv la cheltuielile respectivilor. aceste cheltuieli NU sunt comune.
luckystar a scris:

nu este corect.
daca ii va da asociatia in judecata pe rai-platnici, aceste cheltuieli constituie "cheltuieli de judecata".
daca nu ii actineaza in justitie, trebuie sa le includa exclusiv la cheltuielile respectivilor. aceste cheltuieli NU sunt comune.

asa este cum spune d na avocat..mai trebuie facuta precizarea ca aveti la dispozitie 10 zile de la afisare sa faceti contestatie
Depinde cum s-a hotarat in AG.
Va spun ca la mine in as. hotararea in astfel de cazuri este ca cheltuiala revine celui caruia i s-a trimis corespondenta - deci cheltuieli pe beneficiar, nu pe cpi.
Decizia trebuie consemnata in PV al AG respective. Faceti contestatie cat mai rapid, eventual mai vorbiti si cu alti vecini care sunt deranjati de aceasta chestiune... Totusi, cum de nu stiti cum sta treaba cu aceste cheltuieli, ati participat la toate lucrarile AG? La avizierul as.prop. sunt trecute aceste hotarari?
SEPTEMBRIE2005 a scris:

Pe 20 apr. s-a afisat la avizier lista de plata pentru luna martie si am constatat ca ij baza de calcul a che. cota parte indiviza s-au inclus cheltuielile cu corespondenta (asociatia a trimis in martie cateza somatii de plata cu confirmare de primire la o parte din proprietari)

Cheltuielile postale cu corespondenta se repartizeaza pe cota indiviza tuturor proprietarilor daca acea corespondenta nu poate fi clar nominalizata. De exemplu scrisori cu confirmare de primire trimise catre furnizori, institutii, etc.
Dar atunci cand se trimite o notificare printr-o scrisoare cu confirmare de primire unui proprietar restantier, acea cheltuiala cu posta (4-5 lei) se trece pe lista de plata din acea luna proprietarului notificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece \\"ei sunt la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza maridan03 maridan03 Buna ziua, referitor la cota indiviză la o asociatie de proprietari am urmatoarea situatie: in actul de proprietate al apartamentului meu si planul ... (vezi toată discuția)