avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Destituire presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Destituire presedinte asociatie

Buna ziua,
In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece "ei sunt la mansarda" si nu au parti comune. Acest aspect l-am lamurit anterior.
Acum urmeaza ca firma ce a efectuat reabilitarea sa actioneze Asociatia in judecata pentru recuperarea sumei restante. Unul din cei 4 proprietari mai sus mentionati este chiar Presedintele Asociatiei. Asociatia la randul ei va trebuii sa-i actioneze in judecata pentru a recupera sumele ce vor fi impuse de instanta. Intrebarile sunt:
- trebuie destituit Presedintele Asociatiei?
- putem actiona pe cei 4 proprietari in judecata, Presedintele fiind si parat?
Care este demersul legal pentru destituirea Presedintelui> ce documentatie trebuie ceruta / verificata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:24, 19 Aprilie 2014
Pai in titlu ziceti ca vreti sa destituiti admi-nul...
Pentru schimbarea presedintelui: AG extraordinara convocata din min. 20% dintre proprietari, cu ordinea de zi clara - schimbarea presedintelui, practic completati com. executiv cu una persoana si in in acelasi timp, dintre membrii com. ex., propuneti si alegeti un alt presedinte care sa stie ce are de facut;

- ziceti ca ati clarificat chestiunea cu noile cote-parti indivize de proprietate; daca ati ajuns la o concluzie buna (toata lumea are c.p.i), si cei 4 continua sa nu-si achite partea care le revine, sigur ca altceva nu aveti de facut decat sa-i actionati in instanta - cu conditia modificarilor de c.p.i. despre care am vorbit - acest lucru fiind partea principala pe care va bazati intr-un eventual proces;
multumesc si scuze de greseala din titlu
silviu1975 a scris:

In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece "ei sunt la mansarda" si nu au parti comune.

Spuneti ca ati lamurit-o si poate ca asa este dar eu nu am citit. De aceea explic. Chiar daca sunt la mansarda au cota parte indiviza. Orice proprietate dintr-un bloc are cota parte indiviza din proprieattea comuna si aceasta este direct proportionala cu suprafata utila a proprietatii individuale.

Coinvocati o adunare generala si alegeti-va alt presedinte.
@silviu1975
Sunt interesat sa stiu cum ati rezolvat chestiunea cu cota-parte indiviza de proprietate, stiind ca initial proprietarii din acel bloc aveau c.p.i. „originala”. Dupa adaugarea mansardei, desigur, totalul suprafetei utile a crescut cu suprafata utila a apartamentelor de la mansarda, deci c.p.i. a proprietarilor a scazut.
Cand am spus ca sunt interesat sa stiu cum ati rezolvat problema, m-am referit desigur la partea legala a situatiei. Cum ati procedat, stiind ca in actele dvs. de proprietate figurau niste suprafete utile de unde s-au determinat niste c.p.i. - dupa calculul cunoscut, iar dupa mansardare, conform aceluiasi calcul, c.p.i.-urile au scazut. Ati modificat actele de proprietate s-au mergeti la mica intelegere?

Faza ca eu cunosc o situatie in care un asemenea bloc trebuie sa-si faca asociatie de proprietari (de fapt o desprindere dintr-o as. prop. mai mare) si toate documentele de proprietate sunt cu SU si c.p.i.-urile initiale, ori acum, asa cum s-a si spus si cum este si normal, toti proprietarii trebuie sa aibe c.p.i.-uri corect calculate (dupa noile conditii) si trecute in documentele pe care comitetul de initiativa le va inainta la judecatorul delegat.

S-a mai intalnit cineva cu o asemenea situatie?
@Adam Grecu
S-a facut o recalculare a cpi si s-a scos o noua Carte Funciara unde se specifica cpi-urile pe fiecare apartament.

@Adriantot
Am rezolvat in sensul ca inainte de a ne apuca de lucare avem Tabel cu semnaturile celor care sunt de acord (inclusiv pretul cf cpi) si celor care nu sunt de acord (in speta cei de la mansarda). Apoi, avem contract semnat de Presedinte cu firma respectiva etc. Plus, ca avem si tabel cu incasarile efectuate pe fiecare table (+chitante eliberate de Administrator). Tabelul cu situatia platilor a fost si este periodic afisat la Avizier (cu semnatura Presedintelui si Cenzorului).

Daca tot am ajuns aici, ieri am primit si instiintarea / somatia pentru neplata. Presedintele a pus deja convocarea Adunarii Generale pentru data de 13 Aprilie. Intrebarea este: Asociatia trebuie sa dea in judecata pe cei neplatnici, inainte sau dupa ce se termina procesul cu Firma de reabilitare?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte timpuriu timpuriu de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani asociatie de proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Situatia in asociatia noastra este (am consultat forumul pt acest caz): - reabilitare termica realizata de catre asociatie - cativa proprietari ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor simona simona  simona simona abuna ziua! locuiesc intr-un condominiu,si administratora cind aplica calculul la cheltuielile pe cota parte indiviza, imparte suma respectiva, la ... (vezi toată discuția)