avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Destituire presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Destituire presedinte asociatie

Buna ziua,
In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece "ei sunt la mansarda" si nu au parti comune. Acest aspect l-am lamurit anterior.
Acum urmeaza ca firma ce a efectuat reabilitarea sa actioneze Asociatia in judecata pentru recuperarea sumei restante. Unul din cei 4 proprietari mai sus mentionati este chiar Presedintele Asociatiei. Asociatia la randul ei va trebuii sa-i actioneze in judecata pentru a recupera sumele ce vor fi impuse de instanta. Intrebarile sunt:
- trebuie destituit Presedintele Asociatiei?
- putem actiona pe cei 4 proprietari in judecata, Presedintele fiind si parat?
Care este demersul legal pentru destituirea Presedintelui> ce documentatie trebuie ceruta / verificata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:24, 19 Aprilie 2014
Lista de intretinere este "factura" oficiala a asociatiei care este ceruta si prezentata oriunde este nevoie.
Sumele cerute trebuie cuprinse in lista de intretinere si nu pe tabele separate.
Lista de intretinere este singurul document care intra in calculul situatiei soldurilor, nu tabele anexe.

Pe lista este obligatoriu sa existe semnatura presedintelui, ca reprezentant al asociatiei si care prin semnatura sa aproba acele cheltuieli.
Daca nu vrea sa semneze, atunci acele liste nu sunt valabile niciunde.
Adriantot a scris:

Daca asociatia a repartizat pe lista e plata sumele datorate de fiecare proprietar si unii dintre acestia nu au platit acele sume, in termenul stabilit, inseamna ca acei proprietari sunt restantieri fata de asociatie. Pentru recuperarea restantelor si a penalizarilor aferente, asociatia trebuie sa calculeze penalizari, sa-i notifice pe restantieri, sa instituie privilegiu imobiliar, sa-l invite la mediator si apoi sa-i actioneze in judecata, indiferent ca debitele reprezinta cote de intretinere, reparatii, penalizari...



Restantele nu sunt pe Lista de Cheltuieli luinare. Sunt urmarite pe o lista separata -> pentru a nu "incurca una cu alat", expresia Presedintelui.
Mai sunt 3 restantieri. Trebuiesc puse majorari. Cum se procedeaza? Aceste restante + majorari trebuie puse pe lista de cheltuieli? Presedintele refuza sa mai semenze lista daca punem aceste restante pe motivul ca atunci Cheltuielile lui lunare sunt conditionate de plata acestor restante + penalizari. Cum trebuie sa procedam?
Multumesc.
Dvs. intrebati, noi raspundem. O putem tine asa pana la Anul Nou... Ce-i atata filosofie aici? Lista de plata poate fi semnata si de altcineva, nu numai de presedinte. Eu activez la o asociatie unde presedintele este plecat la tara mai tot timpul sau lucreaza in constructii si nu-l vad cu lunile. Credeti ca asteptam sa vina el de-acolo doar sa semneze LP? Si daca nu semneaza nimeni, nu mai afisam LP? Ba o afisez, pentru ca altfel am bloca asociatia si primul lucru care s-ar putea intampla ar fi oprirea furnizarii apei pentru neplata facturiilor. Cum sa platesti facturile daca nu ai incasari? Cum sa ai incasari daca nu ai afisat LP? (asociatie mica, 41 apt.)
Chestia aceasta cu obligativitatea semnaturii presedintelui, eu nu zic ca nu este buna, este f. buna, acolo unde presedintele este un cetatean responsabil si care intelege pentru ce a fost ales in aceasta functie, dar ce te faci cand ai un cetatean care nu vrea sa semneze pentru ca de fapt el trebuie sa-si achite niste obligatii fata de asociatie pe care dumnealui nu le agreeaza. Pai nu tol el (sau ei - com. ex., sau AG) a aprobat aceste cheltuieli?

Inteleg ca ”presedintele refuza”... Sa refuze pana cand? El nu intelege ca daca acele sume nu sunt trecute in restanta, abia atunci se incurca ”socoteala”? Ce contabilitate se face acolo, sau mai pe intelesul nostru cum crede dumnealui ca s-ar putea tine aceste evidente?
Cum spuneati mai sus, aceste sume au fost cuprinse pe o lista de plata anterioara. Ei, pentru a fi scoase din evidenta, acestea ar trebui achitate. Nu sunt achitate ele trebuie evidentiate in coloana restante si nu incurca pe nimeni - doar activitatea asociatiei care nu poate achita un furnizor cu o suma aflata in restanta unui proprietar...
Cineva spunea ca daca furnizorul dvs. apeleaza la instanta, abia atunci sa apelati la instanta si dvs., insa pana atunci, cei trei restantieri trebuiesc notificati pentru intarziere, apoi apelati la o procedura de mediere. Daca nu se rezova cazul, instanta este calea. Cineva din com. ex. trebuie sa se ocupe de caz si eventual inlocuiti presedintele. Puneti unul de la parter.
Va doresc mult succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte timpuriu timpuriu de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani asociatie de proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Situatia in asociatia noastra este (am consultat forumul pt acest caz): - reabilitare termica realizata de catre asociatie - cativa proprietari ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor simona simona  simona simona abuna ziua! locuiesc intr-un condominiu,si administratora cind aplica calculul la cheltuielile pe cota parte indiviza, imparte suma respectiva, la ... (vezi toată discuția)