avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Destituire presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Destituire presedinte asociatie

Buna ziua,
In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece "ei sunt la mansarda" si nu au parti comune. Acest aspect l-am lamurit anterior.
Acum urmeaza ca firma ce a efectuat reabilitarea sa actioneze Asociatia in judecata pentru recuperarea sumei restante. Unul din cei 4 proprietari mai sus mentionati este chiar Presedintele Asociatiei. Asociatia la randul ei va trebuii sa-i actioneze in judecata pentru a recupera sumele ce vor fi impuse de instanta. Intrebarile sunt:
- trebuie destituit Presedintele Asociatiei?
- putem actiona pe cei 4 proprietari in judecata, Presedintele fiind si parat?
Care este demersul legal pentru destituirea Presedintelui> ce documentatie trebuie ceruta / verificata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:24, 19 Aprilie 2014
Parerea mea este ca dupa ce aveti o solutie in eventualul proces pe care vi-l va intenta firma respectiva.
Daca asociatia a repartizat pe lista e plata sumele datorate de fiecare proprietar si unii dintre acestia nu au platit acele sume, in termenul stabilit, inseamna ca acei proprietari sunt restantieri fata de asociatie. Pentru recuperarea restantelor si a penalizarilor aferente, asociatia trebuie sa calculeze penalizari, sa-i notifice pe restantieri, sa instituie privilegiu imobiliar, sa-l invite la mediator si apoi sa-i actioneze in judecata, indiferent ca debitele reprezinta cote de intretinere, reparatii, penalizari...
Cum putem "convinge" Presedintele ca sumele respective sa fie afisate pe Tabelul de Cheltuieli ca si restante? El refuza acest lucru, mergand pe ideea ca oricum aceste sume sunt inregistrate pe tabelul initial. Si a si refuzat semnarea unui Tabel de Cheltuieli in care Administratorul a adaugat aceste restante.

Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2014
elga50, moderator
Orice cheltuiala afisata la un moment dat le LP si neachitata de o parte dintre proprietari trebuie sa apara pe coloana de restante Fond rep. - cum l-ati denumit dvs. initial.
Nu trebuie sa convingeti pe nimeni de acest lucru. Cenzorul ce pazeste pe-acolo?
In cazul acesta, de fapt LP nu reflecta realitatea si com. de cenzori si cei care semneaza LP trebuie sa raspunda.
Cheltuielii respective, trecuta in LP si neachitata, i se pot calcula penalizari de intarziere, conform celor prevazute in statutul as. prop. si a Regulamentului propriu de penalizari intocmit de catre Com. executiv (daca aveti asa ceva). Apoi, sa cum s-a mai spus, trebuie intocmite notificari privind intarzierea, invitatii la mediere, instanta. Stiu, ati spus ca insusi presedintele se afla in aceasta ipostaza... Cred ca aici bate un vant de schimbare din functie (fortata de-a binelea), cu toate ca si ceilalti membri ai com. ex. si com. de cenzori se fac vinovati. Incercati o discutie serioasa, macar cu o parte dintre acestia.
Adriantot a scris:

Daca asociatia a repartizat pe lista e plata sumele datorate de fiecare proprietar si unii dintre acestia nu au platit acele sume, in termenul stabilit, inseamna ca acei proprietari sunt restantieri fata de asociatie. Pentru recuperarea restantelor si a penalizarilor aferente, asociatia trebuie sa calculeze penalizari, sa-i notifice pe restantieri, sa instituie privilegiu imobiliar, sa-l invite la mediator si apoi sa-i actioneze in judecata, indiferent ca debitele reprezinta cote de intretinere, reparatii, penalizari...

Este Obligatoriu ca eceste restante sa apara pe tabelul Lunar de Cheltuieli? Presedintele a refuzat sa semneze tabelul cand Administratorul le-a trecut pe motiv ca sunt deja urmarite pe o lista separata. Intrebari:
- este OBLIGATORIU ca Tabelul de cheltuieli lunare sa fie semnat de Presedinte?
- este valabil Tabelul de cheltuieli lunare semnat doar de Cenzor?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Refuz plata liste intretinere nesemnate de cenzor, consecinte timpuriu timpuriu de cateva luni se afiseaza listele de intretinere fara semnatura cenzorului,in acest caz refus sa platesc intretinerea,acest refuz este tacit ,ptr ca eu cred ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani asociatie de proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Situatia in asociatia noastra este (am consultat forumul pt acest caz): - reabilitare termica realizata de catre asociatie - cativa proprietari ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor simona simona  simona simona abuna ziua! locuiesc intr-un condominiu,si administratora cind aplica calculul la cheltuielile pe cota parte indiviza, imparte suma respectiva, la ... (vezi toată discuția)