avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate pierdut

Buna ziua!
Parintii mei au pierdut titlul de proprietate al apartamentului.
Au in prezent procesul verbal de predare-primire si planul apartamentului.
Apartamentul a fost cumparat in rate de la fostul OCLPP CONSTANTA.
Intrebarea mea este: Unde se pot adresa parintii mei pt.un duplicat al titlului de proprietate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:18, 12 Aprilie 2007
O copie de pe act ar trebui sa fie la fostul OCLPP CONSTANTA sau, cum vad ca e vorba de "fostul", de "succesoarea" in drepturi a acestei institutii, mai exact cine i-a preluat.

am fost acolo, dar mi s-a spus ca au doar procesul verbal de predare-primire al imobilului, pe care il am deja

O copie de pe act ar trebui sa fie la fostul OCLPP CONSTANTA sau, cum vad ca e vorba de "fostul", de "succesoarea" in drepturi a acestei institutii, mai exact cine i-a preluat.
Offf#-o
Unde sa-ti mai spun sa cauti.... la administratia financiara (dupa ce act v-au calculat impozitul?!); gandeste-te pe unde vi s-a mai cerut o copie de pe actul de proprietate - curent, telefon, etc.
Iar procesul-vb este dat in baza unui contract. nu exista sa nu-l aiba. insistati, il au cu siguranta.
Buna ziua!

Am si eu aceeasi problema. Apartam este achitat din 1994(ratele catre fostul OCLPP CONSTANTA achitate prin CEC). Exista act de construire, procesul verbal de predare-primire si un act de la CEC semnat de un notar prin care se anuleaza ipoteca pe imobil. Am nevoie de titlul de proprietate sau act de vanzare cumparare(nu stiu exact). Mentionez ca am fost la Financiar(sectia taxe impozite) in speranta ca voi gasi originalul actului de proprietate . Acolo, mama mea(ea este proprietara) figureaza ca este proprietara apartamentului si are taxele platite la zi. Imi pot da doar o copie a ctului de propietate...pe care inca n-am luat-o....pe sapt viitoare...si asta dk exista (asha mi-au zis ei). Ei nu stiu de unde pot lua originalul. Am incercat sa intru in posesia originalului de la SC. VILA Constanta(ei fiind cei care au preluat toate contractele si documentatia sau ce era de preluat) dar si ei au exact aceleasi acte pe care le am si eu....mai putin actul de proprietate sau actul de vanzare cumparare. Am mai incercat si la arhivele statului dar acolo sunt actele de dinainte de 1949:). Ma puteti ajuta spunandu-mi unde sa mai incerc sau cum sa procedez? Ce e curios ptr mine ..de ce ce-i de la financiar nu sunt informati despre problema asta(se intrebau unii pe altii) .. Multumesc

Buna ziua!
Parintii mei au pierdut titlul de proprietate al apartamentului.
Au in prezent procesul verbal de predare-primire si planul apartamentului.
Apartamentul a fost cumparat in rate de la fostul OCLPP CONSTANTA.
Intrebarea mea este: Unde se pot adresa parintii mei pt.un duplicat al titlului de proprietate?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2007
deniz, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama mea a plastifiat contractul de vanzare cumparare al apartamentului ... minodora croitoru minodora croitoru Mama mea a plastifiat contractul de vanzare cumparare al apartamentului original (era deteriorat si a crezut ca asa se pastreza mai bine) Mai este valabil? ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune lorma lorma Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)