avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj,dupa 4ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj,dupa 4ani de la divort

am divortat de 4 ani si de atunci locuiesc impreuna cu doi copii minori in apartamentul propietate comuna cu fostul sot.Fostul sot locuind in alt judet la actuala sotie.La un eventual partaj,cat din valoarea apartamentului ii revine tinand cont ca de 4 ani fostul nu contribuie cu nimic la intretinerea apartamentului in discutie/
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 13:52, 25 Aprilie 2010
folosind apartamentul trebuie sa achitati cotele de intretinere ale acestuia. fostul sot, nelocuind in acesta, nefolosindu-l, nu poate fi obligat la plata acestor cote.
Nu conteaza faptul ca nu a contribuit cu nimic dupa divort.
Relevant este ceea ce s-a antamplat anterior.
Aveti sanse sa primiti in natura apartamentul si sa ii platiti o sulta.
Va puteti intelege sau va puteti judeca ceva timp.
Daca considerati ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea bunurilor comune puteti avea o cota mai mare.Spre exemplu, 60%, 80%, etc.
Avantajul ar fi acela ca ati avea mai putin de platitit.
Va poate executa siliti si sa vanda apartamentul la licitatie publica daca nu ii veti da banii.
Cautati sa consultati un avocat contracost pentru a analiza toate detaliile cazului dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Partajul nu se face numai asupra apartamentului ci presupune partajarea tuturor bunurilor comune.
Presupunind insa ca este vorba numai de apartamentul obtinut pe timpul casatoriei, conform prevederilor codului familiei, acesta se partajeaza, in principiu in cote parti egale. Functie insa de probele aduse asupra contributiei la cumpararea acestuia cu eventuale sume ce se constituie in bunuri proprii sau provin din bunuri proprii, acestea vor fi luate in considerare de instanta in fct. de probeşle din dosar.
De asemenea, referitor la plata contributiei pentru intretinerea bunului, sumele platite de dvs. ca investitii in imbunatatirea apartamentului vor da nastere unor drepturi de creanta asupra sotului. Daca este insa vorba numai de plata intretinerii afisate de asociatia de proprietari, atunci din moment ce sotul nu locuieste acolo, nici obligatiile de plata ale acestei intretineri nu exista in totalitate si nu nasc drepturi de creanta in favoarea dvs. decat in mod mult mai limitat.
In concluzie, nu se poate da un raspuns exact intrebarii dvs., raspunsul fiind dependent de cota de contributie ce poate fi dovedita, pe baza probelor depuse in dosar si in fct. de care va hotari instanta de judecata.
La un eventual partaj, se vor lua in calcul toate bunurile mobile si imobile (casa, masina , terenuri) care au fost dobandite impreuna cu sotul, doar in timpul, casatoriei. Evaluarea bunurilor se poate face voluntar / la intelegerea dintre dvs./ sau prin expertize.
Fiecare are dreptul la 1/2 din valoarea bunurilor partajabile. dar dvs. daca ramaneti cu apartamentul trebuie sa/i dati sulta , adica valoarea partii sale.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)