avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotararea de divort definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotararea de divort definitiva si irevocabila

Buna! Am avut ultima infatisare ptr divortul de comun acord pe data de 20 aprilie 2010. As dori sa stiu cum sa procedez astfel incat sa primesc cat mai repede hotararea definitiva de divort astfel incat sa pot sa imi preschimb actele. Mentionez ca in iunie vreau sa plec definitiv peste hotare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 14:03, 25 Aprilie 2010
Sa va prezentati ambii la instanta, sa declarati ca nu urmati vreo cale de atac si faceti o cerere pentru redactarea cu prioritate a sentintei.

IN cazul in care nu ati avut copii, iar desfacerea casatoriei a fost pe calea divortului acord, trebuie sa mergeti doar sa cereri copia sentintei irevocabila.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Hotararea de divort devine definitiva si irevocabila prin neapelare. Ar trebui sa asteptati sa se redacteze hotararea si apoi sa fie comunicata partilor. Dupa comunicare aveti termen de x zile pentru apel. Daca nu este apelata hot devine definitiva. Probabil ca Indines are dreptate cu privire la cererea ambelor parti in fata instantei de redactare a sentintei, insa procedura spune clar cand o hot devine definitiva. Ar trebui sa aveti putina rabdare si poate in iunie veti reusi sa plecati unde doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive ptr urgentarea termenului de pronuntare divort ContSters173666 ContSters173666 dupa cererea de divort cu acordul partilor fara copii,termenul de pronuntare este dupa 6 luni...ce pot face sa urgentez acest termen la judecatorie.ce motiv ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, am avut prima si ultima infatisare la divort pe data de 10 iunie, pronuntarea facandu-se pe data de 1 iulie.pana la aceasta data nu am primit inca ... (vezi toată discuția)