avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune

bunicul meu nu a dezbatut succesiunea dupa bunica,acuma bunica apare pe extras ca proprietara,dar sunt curios daca poate deveni proprietar daca are testamentul facut intre el si bunica si au trecut 2,5 ani de la moartea bunicii. tinand cont de faptul ca are 2 fete .....ma poate ajuta cineva cu un raspuns #-o
Cel mai recent răspuns: iuli113 , utilizator 18:28, 2 Mai 2010
in ce an a decedat bunicul dvs?
bunicul dvs. este oricum proprietar a jumatatea din proprietatea dobandita impreuna cu bunica. Jumatatea bunicii decedata, se imparte 1/2, lui, iar cealalta 1/2 celor doua fete.
El poate oricand sa se intabuleze in cartea funciara pe tot, in baza testamentului, daca nu a fost atacat de cele doua fete..
bunica a decedat in octombrie 2007,testamentul nu a fost atacat de niciuna dintre fete dar am auzit ca dupa 3 ani de zile bunicul devine proprietar pe tot imobilul..este adevarat?am fost la cativa notari si toti mi-au spus ca trebuie chemate si fetele la succesiune dupa bunica chiar daca au trecut 6 luni sau 2 ani....ce pot face?va rog sa ma indrumati...
in cazul in care nu se cere reductiunea testamentara in termen de 3 ani de la data decesului defunctului, atunci da, bunicul va culege intreaga masa succesorala.
daca nu au trecut cei 3 ani, si doriti dezbaterae succesiunii acum, va trebui sa le chemati si pe cele 2 fiice.
""ce inseamna reductiunea testamentara in termen de 3 ani?""este o lege ?doresc sa fac dezbaterea succesiunii ca bunicul sa primeasca toata proprietatea acest lucru este cel mai bine de facut atunci cand se implinesc 3 ani de la moartea bunicii?

Alte discuții în legătură

probleme dezbatere succesiune iuli113 iuli113 Bunicului meu i-a fost lasat un testament prin care bunica ii lasa lui toata mostenirea,dar are 2 fiice,de la moartea bunicii au trecut 2,5 ani,am fost la un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare iuli113 iuli113 Bunica prietenei mele a decedat si a lasat intreaga sa avere prin testament sotului ei chiar daca ei au 2 fiice care traiesc,in momentul de fata una dintre ... (vezi toată discuția)