avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme dezbatere succesiune

Bunicului meu i-a fost lasat un testament prin care bunica ii lasa lui toata mostenirea,dar are 2 fiice,de la moartea bunicii au trecut 2,5 ani,am fost la un avocat sa il intreb cum pot face ca sa ii ramana toata mostenirea bunicului meu fara ca cele 2 fiice sa primeasca nimic din masa succesorala si avocatul mi-a spus ca nu se poate face ca dupa 3 ani bunicul sa devina complet mostenitor,dar colegii de pe forum mi-au spus ca se poate face ca bunicul dupa 3 ani sa devina mostenitor in baza testamentului,poate cineva sa imi dea un sfat corect sau daca exista o lege sau un articol in codul civil in legatura cu testamentul lasat de bunica???#-o
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:36, 30 Aprilie 2010
reductiunea testamentului poate fin invocata intr-un termen de 3 ani de la data decesului defunctului.
mai aveti de asteptat.
da..am inteles asta ..dar avocatul cu care am vorbit mi-a spus ca nu conteaza ca trece 2 ani sau 3 ca nu se poate intabula bunicul in cf pe baza testamentului fara sa tina cont de cele 2 fiice si fata de rezerva succesorala....deci ce trebuie sa faca bunicul dupa 3 ani?
sa dezbata succesiunea dupa trecerea celor 3 ani.
mai consultati si un alt avocat.
ok.o sa mai consult un alt avocat ....exista un articol de lege care spune ca pana in 3 ani se poate fi invocata reductiunea testamentului?
Sa ne lamurim!
Bunicul nu poate mosteni tot, pentru ca fiicele sunt mostenitorea rezervatare si, indiferent de acest testament primesc si ele o cota din mostenire.
Termenul de trei ani este termenul de prescriptie pentru a cere reductiunea testamentului.
Partajul este imprescriptibil, adica se poate cere oricand!
Bunicul trebuie sa faca partaj cu cele doua fiice, insa nu are interes sa-l faca acum ci dupa ce vor trece trei ani.
Reductiunea liberalitatilor este reglementata de art. 848 s.urm C.civ.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune iuli113 iuli113 bunicul meu nu a dezbatut succesiunea dupa bunica,acuma bunica apare pe extras ca proprietara,dar sunt curios daca poate deveni proprietar daca are ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare iuli113 iuli113 Bunica prietenei mele a decedat si a lasat intreaga sa avere prin testament sotului ei chiar daca ei au 2 fiice care traiesc,in momentul de fata una dintre ... (vezi toată discuția)