Motivul pt care va scriu...doresc sa imi deschid un magazin in zona rurala el practic este construit acum imi trebuiesc decat actele si autorizatiile necesare, ma tot framant nu stiu cu ce anume sa incep motivul fiind si situatia financiara care este foarte proasta, daca crede-ti ca ma puteti ajuta cu actele si informatiile necesare va rog sa imi lasa-ti un raspuns. Va multumesc
Va sfatuiesc sa deschideti o intreprindere individuala pentru a putea angaja 1-2 personane. Costurile de deschidere sunt mai reduse de cat o societate.
Contabilitatea unei intreprinderi individuale se tine in partida simpla, aceasta fiind obligata sa completeze registrul de incasari si plati, precum si registrul inventar.
Pentru a primi autorizatia de functionare aveti nevoie de certificat de calificare de "Lucrator comercial" (indiferent daca aveti AF sau SRL), Mai nou se cere acest lucru, fara de care nu se elibereaza autorizatia de functionare! Nu este necesar sa faceti curs, se poate obtine "calificarea" si prin evaluare. Pentru a vedea care sunt centrele de evaluare autorizate, cautati pe sit-ul: cnfpa.ro (Centrul National de Formare Profesionala al Adultilor). :vishenka: