avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu minorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu minorii

Sunt o mama,am 2 copii.Unul de 10 ani si unul de 15 ani,si vreau sa plec pentru o saptamana in concediu in Grecia.Imi trebuie si semnatura sotului?.El este plecat in alta tara cu contract.Astept raspuns!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:38, 26 Aprilie 2010
Da,aveti nevoie si de semnatura tatalui pentru a iesi cu copiii din tara.
Daca sunteti casatoriti sau daca copiii nu va sunt incredintati prin hotarare judecatoreasca ,trebuieste ca sotul sa va trimita o procura data in fata unui notar sau la o reprezentanta diplomatica a Romaniei,din tara in care se afla.
Oricum ar fi bine sa ne indicati care sunt relatiile dvs cu actualul sot sau daca copiii
va sunt incredintati prin sentinta judecatoreasca
1. In situatia in care sunteti casatorita cu tatal copiilor, este necesara procura speciala din partea acestuia pentru a iesi din tara cu minorii. Aceasta poate fi facuta in locul in care este sotul dv., la Consulat, ambasada sau notar.
2. In situatia in care nu mai sunteti casatorita cu tatal copiilor, iar acestia v-au fost incredintati dv. spre crestere si educare, nu aveti nevoie de nimic, este suficienta hotararea definitiva si irevocabila care atesta acest lucru.
3. In situatia in care nu ati fost casatorita cu tatal copiilor, acesta doar recunoscandu-i, aveti nevoie de procura speciala din partea acestuia sau de o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care sa va fie dv. incredintati minorii. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare definitiva fara semnatura tatalui Mary355 Mary355 Buna am incredintarea minor,dar din pacate pentru viza definitiva de plecare din tara ni s-a cerut acordul tatalui.Daca tatal nu este in tara aparind doar ... (vezi toată discuția)
Procura pentru scoaterea copilului din tara Bbianca Bbianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)