avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

Buna seara, as dori sa ma ajutati cu o informatie pentru tatal meu.
Doresc sa aflu daca se poate pensiona pana la sf anului 2010.
Este nascut in 30.08.1951, are peste 36 de ani de munca cotizati, dintre care:

- 8 ani si 3 luni gr.II de munca 100 % cf. Ordin 50 / 90 anexa 2 pct. 24 ;
-16 ani si 3 luni gr. I - a de munca 50 % cf.Ord.50 / 90 ,repub .94. art.3 anexa 1 pct.25 ;
La care se adauga :
- armata 1 an si 5 luni
- disponibilizat cf. O.U.G. nr. 8 /2003 ; 1 an si 11 luni

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sconosciuta , utilizator 09:30, 17 Mai 2010
1. Prin Ordinul MM nr. 590/2008 s-a stabilit un nou formular de adeverinta pentru grupele de munca I si a II-a (de dinainte de 01.04.2001) si se poate ca unele Case de Pensii sa ceara si aceasta adeverinta.
2. Cand am iesit eu la pensie nu mi-au cerut-o. Aveam perioadele scrise in carnetul de munca.
Daca anii lucrati in grupe de munca sunt trecuti in carnetul de munca, nu mai este necesara o adeverinta.
Avederintele completeaza inscrierile din carnetul de munca si contin perioade / venituri care nu sunt inscrise in acesta.
Va multumesc pentru promtitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? anca_nicu anca_nicu Tatal meu e nascut in august 1953. A fost incadrat in grupa a II-a din 5.07.1971-16.06.1073 dupa care 11 luni si 11 zile armata si revine la serviciu din ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lilly11a lilly11a Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare jordy23 jordy23 Buna seara. Doresc sa va adresez o intrebare cu speranta ca ne puteti ajuta. Tatal meu a depus recent o cerere pentru pensionare dar a fost respinsa Va pot da ... (vezi toată discuția)