avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CONTRACT DE GARANTIE IMOBILIARA INCHEIAT DE O FIRMA IN ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CONTRACT DE GARANTIE IMOBILIARA INCHEIAT DE O FIRMA IN INSOLVENTA

Buna seara tuturor,

Va expun urmatorea situatie cu rugamintea de a-mi transmite opiniile dumneavoastra. O societate incheie cu o societate de leasing un contract de garantie imobiliara pentru un numar de contracte de leasing al caror beneficiar este o alta societate. La scurt timp de la data incheierii contractului de garantie imobiliara, firma care a garantat cu un teren pentru firma care a incheiat contractele de leasing intra in insolventa. In acelasi timp firma beneficiara a contractelor de leasing inceteaza a mai face plati si in consecinta firma de leasing declanseaza executarea silita incercand prin executor sa-si recupereze debitele din vanzarea terenului cu care garantase firma impotriva careia se deschisese procedura insolventei. Evident acest lucru nu se poate realiza intrucat deschiderea procedurii insolventei suspenda orice masura de executare silita.
In acest moment impotriva firmei care a garantat cu terenul s-a declansat falimentul.
In ce masura credeti firma de leasing isi mai poate recupera debitul, prin inscrierea creantei sale in tabloul creditorilor, termenul de inscriere fiind demult depasit?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:14, 30 Iunie 2010
Depinde de valoarea creantelor totale, depinde de cat dureaza procedura, pe scurt intr-o mica proportie isi va recupera societatea de leasing debitul.
Iar daca a depasit termenul de inscriere NU mai poate sa recupereze nik este decazut din dreptul de a fi creditor garantat.
dar in legatura cu articolul 39 din legea 85/2006 ce se poate spune?
sa ramanem spre exemplu la aceeasi speta:
nu firma de leasing a facut cerere de deschidere a procedurii, dar este beneficiarul unei garantii. are ea prioritate in recuperarea debitului? sa presupunem ca sunt indeplinite conditiile de la art 39.
va multumesc!
Art 39 se aplica pt creditorii inscrisi la masa credala , in cazul de fata nu este cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criza financiara si prb contractuale ENGFULL ENGFULL buna ziua as vrea sa stiu la nivel infromativ si cu caracter general ce masuri trebuie intreprinse in cazul in care partenerii contractuali nu mai achita ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa misu76 misu76 buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei - executare tert garant CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am un client care doreste sa intre in procedura insolventei, pt. a-si putea reorganiza mai eficient activitatea societatii. Clientul are ... (vezi toată discuția)