avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

Buna seara!
Am nevoie de cateva informatii privitoare la un cadastru.
Mama detine un act de vanzare cumparare pe un teren cu suprafata de 300 de metri patrati,dar la cadastru masuratorile au iesit cu 20 de metri mai putin,vecinul care are proprietatea la hotar cu a mamei mele are in acte 270 de metri patrati dar masurata suprafata este mai mica,am inteles ca va deschide proces cu pt recuperarea suprafetei respective in ideea ca noi am fi mutat gardul (lucru neadevarat) .Avand in vedere ca avem acte pe suprafata pe care o detinem si este facut si cadastru poate avea castig de cauza in instanta?
Multumesc frumos ,sper ca m-am facut inteleasa.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ramona.vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 23:54, 25 Aprilie 2010
Se va efectua o expertiza tehnica topografica . Masuratorile la fata locului, se vor face in prezenta dvs. se va tine seama de actele detinute, dar si de folosintele actuale, apoi se vor inscrie suprafetele reale.
Am inteles ,multumesc frumos.

Mai am o intrebare,se poate anula cadastrul si intabularea facuta conform actelor?
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ramona.vasile, utilizator
NU. se poate modifica , doar in privinta suprafetelor eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am facut cadastrul la curte si este diferenta intre ... Genifer Genifer Buna ziua! Am facut cadastrul la curte si este diferenta intre titlul de propritate si cadastru. Ce pot face? Pot anula cadastrul? (vezi toată discuția)
Intabulare teren +casa pimani pimani Am nevoie de un sfat pentru o intabulare. Pentru un teren obtinut in 1996 prin act de donatie, suprafata fiind de 800 de metri in acte. Pe respectivul teren ... (vezi toată discuția)
Cadastre incorecte sau inselatorie? wdy77 wdy77 Am o nelamurire...eu am un teren intravilan de 1876mp pe care am facut cadastrul in oct 2010 fiind 1906 mp masurati in cadastru...vecinii mei vor sa vanda si ... (vezi toată discuția)