avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea prenumelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea prenumelui

Cine imi poate spune daca integrarea intr-o tara straina poate fi considerat un motiv pentru schimbarea prenumelui. Numele pe care as vrea sa-l schimb e Vasilica, un nume absolut oribil care imi creiaza diverse probleme, intrucat persoanele care ma cunosc (in tara in care ma aflu) nu reusesc sa-l pronunte.
Daca cineva ma poate ajuta, va rog raspundeti.
PS: Avand in vedere ca numele meu este greu de pronuntat sunt nevoita sa ma presint cu un alt nume, acelasi cu care doresc sa imi schimb numele actual.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:13, 26 Aprilie 2010
Puteti sa va schimbati numele pe cale administrativa, conform OUG 41/2003, art. 4 lit. m) alte motive justificate.
Si motivul de fapt ar putea fi ca notorietatea dvs. printre prieteni, cunostinte, rude, inclusiv in strainatate este data de prenumele pe care doriti sa vi-l insusiti legal, si puteti adauga si motivul dificultatii de pronuntare, de exemplu in relatiile de serviciu ( ca sa subliniati faptul ca va produce prejudicii, cel putin morale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume api1024 api1024 Buna ziua!In primul rand imi cer scuze daca am postat in categoria gresita.Vreau sa-mi schimb numele.Mai precis,sa renunt la un prenume(sa raman doar cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume persoana majora bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice majore. Fac ... (vezi toată discuția)
Schimbarea ordinii prenumelor dupa casatorie Andreeea-Anamaria Andreeea-Anamaria Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta, va rog frumos. Eu, impreuna cu viitorul sot dorim sa ne casatorim, sa facem starea civila, in ... (vezi toată discuția)