avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna dimineata,

O persoana poate detine simultan doua contracte individuale de munca???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 26 Aprilie 2010
Multumesc!
Art.35 din Codul Muncii prevede:
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
(3) Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

Insa nu trebuie sa uitam de prevederile art.131 alin.1: salariatii au dreptul intre doua zile de munca la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.

In ce priveste intrebarea referitoare la angajarea in perioada de concediu maternal. Daca mama dumneavoastra vroia sa lucreze putea sa o faca fara sa intre in concediu de maternitate, caci obligatorii sunt doar cele 42 de zile calendaristice de lauzie.

Daca, insa, va referiti la concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, da, se poate intoarce la munca sau sa se angajeze la alt angajator, insa pierde dreptul la indemnizatie.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
lyanna_pl a scris:

Buna dimineata,

O persoana poate detine simultan doua contracte individuale de munca???


Da, poate detine mai multe c.i.m. ... cumulul de functii este permis, in baza art.35 C.mun. ... este posibil sa aiba si doua c.i.m. cu norma intreaga ..legea nu interzice acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua locuri de munca mirela45 mirela45 lucrez ca asistent medical 4 ore deoarece am un copil cu handicap grav momentan sunt in concediu fara plata/ sunt insotitoarea copilului.Ma pot angaja si ca ... (vezi toată discuția)
Asistent personal Aura B Aura B Lucrez 4 ore/zi cu contract de munca la o companie privata. Pot încheia si cu DGASPC contract de munca cu 8 ore/zi ca asistent personal pt mama mea care ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)