avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite

Ce se poate intampla cu o persoana care contractat un credit de la o banca,iar in momentul e fata nu are niciun venit,nu mai poate platii ratele si nu are niciun bun pe numele sau!!Care sunt repercursiunile si ce solutii sugerati??
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 10:08, 26 Aprilie 2010
este vorba de un credit de nevoi personale, presupun.
in cazul in care debitorul nu mai realizaza niciun fel de venit, atunci creditorul va suporta starea de insolvabilitate a debitorului.
in acest moment banca este un simplu creditor chirografar, faat de care debitorul raspunde cu toate bunurile sale mobile si/sau imobile prezente si viitoare.
da,este vorba de un credit de nevoi personale de 13000 de lei!Inteleg ca este posibil ca in viitorul apropiat banca sa poata actiona asupra bunurilor sau veniturilor debitorului?Sau mai exact ce i se poate intampla persoanei acesteia?
Banca notifica initial ca are restante si suma acestora, apoi prin executorii bancari care se deplaseaza la domiciliile debitorilor fac presiuni, cesioneaza contractele unor societati de recuperare creante sau il executa prin intermediul executorilor.

Popreste conturile din unitatea bancara respectiva si urmareste toate bunurile mobile si imobile ale debitorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Se poate face o executare a bunurilor in cazul unui credit de nevoi personale neachitat? olly_olly31 olly_olly31 In 2008 am solicitat un credit de nevoi personale undeva la 20000 euro.Nu am reusit sa platesc de mult timp ratele asa ca in prezent restanta este f mare.In ... (vezi toată discuția)
Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)