avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Calcul termen prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Calcul termen prescriptie

Exista un contract imprumut la banca, cu ultima plata in urma cu 3 ani si 6 luni.
Dupa 6 luni de la ultima plata, banca cesioneaza creanta unei firme de recuperari.
Cu 3 ani fara 5 zile in urma, firma recuperatoare intenteaza actiune in instanta pentru recuperare debit.
Cu toate ca s-a invocat prescriptia de 3 ani, ultima plata facuta de debitor catre banca fiind cu 3 ani si 6 luni in urma, instanta retine ca dreptul la actiune nu s-a prescris, acesta fiind invocat de firma recuperatoare in termen legal (3 ani fara 5 zile).
S-a luat in calcul data de la care firma recuperatoare s-a subrogat in drepturile bancii, si nu data ultimei plati, deci a ultimei recunoasteri a creantei.
Din cate stiu, deoarece prescriptia priveste creanta, nu creditorul, solutia instantei a fost legala?
Cesionarea creantei intrerupe termenul de prescriptie si repune intr-un nou termen?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 09:57, 26 Aprilie 2010
cesiunea nu intrerupe curgerea prescriptiei. formulati recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie.In 2004 am luat un credit de nevoi personale cu scadenta in 2007. Deoarece nu plateam ratele la timp in 2008 banca cesioneaza ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)
Executat silit apoi cesionat mgyom mgyom Salut, Ar dori un raspuns la o intrebare. Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost ... (vezi toată discuția)