Parintii mei mi-ai facut act de donatie prin uzul fruct pe casa,mai am o sora....intrebarea mea este....SE STRICA ACEST ACT?SI DACA DA,CAND?SI IN TIMPUL CAT PARINTII TRAIESC SI DUPA MOARTEA LOR?VA MULTUMESC.
Daca donatia incalca rezerva succesorarala da se poate desfiinta actul de catre instanta la cererea mostenitorului rezervatar caruia i s-a incalcat cota.
da mai exista in act si cu clauza de intretinere.nici eu nu stiu ce inseamna uzul fruct.si la sora mea i-a dat teren ptr a construi casa cu acte de vanzare cumparare,terenul face parte din gradina casei pe care mie mi-a facut cat.
:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje consecutive.
Mesajele care incarca inutil topicul vor fi sterse fara avertisment. Este si in interesul userului ca topicul sa ramana cat mai curat si usor de parcurs, asa incat cat mai multe persoane sa-l parcurga rapid si sa-i raspunda. Ca sa evitati mesajele consecutive, puteti folosi functia de editare, completand astfel ultimul mesaj.
Multumesc pentru intelegere.
Nu prea vad sanse de atac, dar depinde cat de legal au fost intocmite, care e valoarea bunurilor donate fiecarui mostenitor si daca va mai fi ceva in plus de mostenit.