Buna ziua, va scriu in legatura cu o posibila incheiere a unui antecontract de vanzare-cumparare pentru un auto. Am citit si stiu in mare parte ce pp un astfel de contract, care sunt drepturile si obligatiile partilor, dar as dori sa stiu daca se pot introduce anumite clauze "speciale".
Situatia este in felul urmator: doresc sa vand un auto, insa cumparatorul vrea sa plateasca in 2 transe egale (prima la semnare antecontract, a doua peste 2 luni).
Puncte critice:
1. Cheile, talonul si masina pot ramane in posesia mea in aceste 2 luni si daca da, este necesar sa se specifice acest lucru in antecontract?
2. Ma pot proteja in vreun fel de furtul masinii chiar de catre cumparator? Singurul risc pe care il vad in acest moment, ar fi ca peste 2 luni de zile sa nu mai am masina din diferite motive (furt, dauna totala, deci din motive care nu mi se pot imputa in mod direct). Exista posibilitatea adaugarii unei clauze in care sa se specifice ca daca peste 2 luni autoturismul a fost furat sa nu platesc penalitati? Eu vreau sa vand masina, sunt de buna credinta, insa evident ca am dubii asupra cumparatorului.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat pertinent.
Toate cele bune.