Am incheiat un antecontract de vanzare autovechicul in data de 30.12.2013, in calitate de vanzator. Am predat vehiculul cumparatorului, acesta a achitat o parte din suma mentionata, urmand ca pana in data de 15.01.2014 sa finalizam vanzarea, sa primesc diferenta de pret si sa-mi pot radia masina vanduta din activul meu. Am scos certificatul fiscal cel mai repede posibil in 2014, dar cumparatorul s-a eschivat si nici pana in prezent nu am reusit sa finalizez vanzarea. Talonul se afla la cumparator iar cartea masinii la mine.
Am trimis notificare cumparatorului, am intervenit prin politia de proximitate pentru a lua legatura cu persoana respectiva pentru ca nu l-am gasit la adresa de domiciliu legal, dar nu am reusit sa ajung la nici un rezultat. Va rog sa va exprimati parerea relativ la oportunitatea rezolvarii chestiunii in cauza prin proces penal sau civil?!
Cu multumiri, idanet15@yahoo.ro
cred ca va trebui sa faceti plangere penala pentru furtul masinii. asa, masina va fi inregistrata in baza de data a Politiei (masini furate) si macar nu va treziti ca o vinde mai departe.. de asemenea, declarati talonul nul.
Am dubii ca va tine povestea cu furtul. Va fi greu sa explicati cum a ajuns talonul, masina si cheile la "hot" si mai ales ... de ce a fost nevoie de 8 luni ca sa va dati seama ca ati fost "furat".