avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Finalizarea unui antecontract refuzat de una dintre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Finalizarea unui antecontract refuzat de una dintre parti.

Am incheiat un antecontract de vanzare autovechicul in data de 30.12.2013, in calitate de vanzator. Am predat vehiculul cumparatorului, acesta a achitat o parte din suma mentionata, urmand ca pana in data de 15.01.2014 sa finalizam vanzarea, sa primesc diferenta de pret si sa-mi pot radia masina vanduta din activul meu. Am scos certificatul fiscal cel mai repede posibil in 2014, dar cumparatorul s-a eschivat si nici pana in prezent nu am reusit sa finalizez vanzarea. Talonul se afla la cumparator iar cartea masinii la mine.
Am trimis notificare cumparatorului, am intervenit prin politia de proximitate pentru a lua legatura cu persoana respectiva pentru ca nu l-am gasit la adresa de domiciliu legal, dar nu am reusit sa ajung la nici un rezultat. Va rog sa va exprimati parerea relativ la oportunitatea rezolvarii chestiunii in cauza prin proces penal sau civil?!
Cu multumiri, idanet15@yahoo.ro
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:29, 14 August 2014
cred ca va trebui sa faceti plangere penala pentru furtul masinii. asa, masina va fi inregistrata in baza de data a Politiei (masini furate) si macar nu va treziti ca o vinde mai departe.. de asemenea, declarati talonul nul.
Ati semnat cu cumparatorul vre-un document de vanzare a automobilului pe formular ? Sau e un act de mana acest antecontract ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Alin Paidiu, Avocat
Multumesc pt idee. Am un precontract cu martor si un agent constatator de la 112!
Am dubii ca va tine povestea cu furtul. Va fi greu sa explicati cum a ajuns talonul, masina si cheile la "hot" si mai ales ... de ce a fost nevoie de 8 luni ca sa va dati seama ca ati fost "furat".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze antecontract vanzare-cumparare auto M_Radu M_Radu Buna ziua, va scriu in legatura cu o posibila incheiere a unui antecontract de vanzare-cumparare pentru un auto. Am citit si stiu in mare parte ce pp un astfel ... (vezi toată discuția)
Neplata automobil ,vandut fraudulos buradaflorin buradaflorin Buna ziua, Am cumparat un automobil in decembrie 2008, l-am lasat unei persoane cu tot cu acte si chei pentru 500 euro (automobilul valora 6000) ,la o luna ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco pentru furt auto andreimar andreimar Ma numesc Marinoiu Andrei,sunt din Ploiesti si am urmatoarea problema: intr-o noapte, in timp ce eu si membrii familiei mele dormeam la etajul unui imobil ... (vezi toată discuția)