avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubire de la RAR si DRPCIV
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubire de la RAR si DRPCIV

Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si pe inteles.
In 2013 februarie am cumparat o masina INMATRICULATA in tara, am facut contract de vanzare cumparare cu vanzatorul. Din mai multe motive nu am inmatriculat autoturismul la DRPCIV, doar am inregistrat-o fiscal in localitatea de domiciliu. In 2014 am vrut sa inmatriculez autoturismul pe firma fiicei mele si am depus actele la DRPCIV inclusiv autentificarea RAR ! In loc sa primim talonul masinii prin posta cum este procedura, am aflat ca sunt ceva probleme. Surpriza mare, masina este furata din Danemarca, de fapt cel de la care am cumparat-o a inmatriculat-o cu acte false dupa ce a cumparat-o el la randul lui in rate din Danemarca.
1 -Agentul de politie care se ocupa de caz imi spune ca cel de la biroul DRPCIV este si el vinovat ca actele nu erau in regula la prima inmatriculare !
2 - RAR a eliberat doua autentificari fara a vedea ca autoturismul este furat !
3 - Cum a fost posibil sa se intocmeasca al doilea talon la DRPCIV pe numele firmei, dupa a doua autentificare RAR, cand autoturismul figura pe lista de masini furate ?
4 - Acum autoturismul este la Politie, cel care m-a inselat se pare ca este prin Anglia, dosarul este in "lucru" cine stie pe unde, am facut cerere la Parchetul Brasov pentru restituirea autoturismului dar nu am primit nici un raspuns de mai bine de o luna.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face?
Cel mai recent răspuns: luci.brasoveanu , utilizator 21:28, 3 Februarie 2015
Regulamentul forumului nu permite reclama
Puteti analiza tabloul consultantilor de pe forum si daca gasiti persoana specializatamputeti sa o contactati prin mesaherie privata
Va confruntati cu situatie super delicata
Personal,m-am confruntat cu situatie similara,care a necesitat pentru solutionare 8 ani,cu 4 expertize tehnice,relatii producator,actiune instanta impotriva RAR
RAR dupa 10 ani de la verificare si aplicarea timbrului,dupa 3 ITP,dispune blocarea datelor de identificare auto pentru suspiciunea de furt
In final parchetul retine ca nu se confirma suspiciunea,dar...RAR nu deblocheaza datele de identificare auto
RAR reprezinta stat aparte fara sefi ierarhici,astfel ca nici macar rezolutia parchetului nu a determinat deblocarea datelor la RAR
Dupa actionarea in instanta a angajatilor RAR,acesti au justificat ca nu au facut decat sa respecte procedura in caz de suspiciune furt auto si ca situatia s-a datorat unei erori in evidente...eroare care a determinat restrictionarea dreptului de utilizare auto timp de 8 ani
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2014
ynocentta, utilizator
Aveti posibilitatea, sa activati butonul verde "Cere consultanta" (in partea de sus paginii actuale) In cadrul Bursei de servicii Avocatnet.ro). Veti primi oferte din partea furnizorilor inregistrati in cadrul bursei de servicii, in domeniul solicitat de dvs.
cu declaratie pe propria raspundere ca anuntati cand parasiti judetul si unde, si va prezentati cu auto la orice solicitare din partea organului, va da-n folosinta masina pana la revendicarea proprietarului de drept, dar dupa cum se stie, asigurarile despagubit, slabe sanse sa va mai deranjeze cineva, dar trebuie negatie s-apoi se va face mentiunea-n certificat... auto furat sau ceva de genul. Cu... o sa dureze ani si ani procesul...
De ce sa mearga la cerere de asistenta-buton verde??????? Poate vrea cineva sa-i ofere solutia juridica GRATUIT! Are cineva motive sa faca opozitie la oferirea gratuita a consultatiilor pe aceasta pagina de internet???
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2014
viorelperianu, utilizator
Buna seara,
Revin cu problema mea privind un autoturism cumparat in leasing din danemarca de un cetatean roman, care a platit doar avansul si dupa patru luni de neplata a ratelor reuseste sa inmatriculeze autoturismul in tara la noi in decembrie 2012. In martie 2013 cumpar autoturismul de la el pentru si in numele ficei mele cu act de vanzare cumparare, radiere fisc el, inmatriculare fisc eu. In august 2014 fica mea se hotareste sa traca autoturismul pe firma la care ea este administrator, pentru asta facem autentificare RAR, asa cum cere procedura, primim autentificare ok si depunem dosarul la DRPCIV cu cele necesare. Trebuie sa mentionez ca autoturismul a fost declarat furat din noiembrie 2013 asa cum rezulta din cercetarile ulterioare a IPJ Brasov. Talonul este tiparit pe numele firmei la care este administrator fiica mea, doar ca nu a fost trimis prin posta ci a ajuns la IPJ Brasov dupa care a urmat sechestrul pe masina.
Acum ce pot face eu in conditile in care:
1- pe data de 30 decembrie 2014, am primit Ordonanta de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, care dispune restituirea autoturismului cu acte pe care se fie mentionat ca este furata si cheile, intrucat noi am fost cumparatori de buna credinta.
2- IPJ refuza sa puna in aplicare ordonanta.
3- pe data de 20 ianuarie 2015 am primit Ordonanta de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov care dispune imobilizarea autoturismului la cererea Tribunalului din Danemarca si ca fiica mea este cercetata pentru savarsirea infractiunii de tainuire.
Oare nu RAR se face vinovat de tainuire ?! nu el trebuia sa blocheze autoturismul cand am facut autentificarea, mai ales ca trecuse 9 luni de cand figura pe lista de furate?!
Ce putem face noi si de ce sunt doua dosare ?
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse de castig in lupta cu rar ? luci.brasoveanu luci.brasoveanu Buna seara, Revin cu problema mea, privind un autoturism cumparat in leasing, din danemarca, de un cetatean roman, care a platit doar avansul si dupa patru ... (vezi toată discuția)
Autoturism dat furat de fostul proprietar dupa ce a fost inmatriculat pe numele meu TacheF TacheF Buna ziua Va prezint urmatoarea situatie: In urma unui anunt pe internet am hotarat sa achizitionez un autoturism de la un intermediar din Tg.Jiu.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit tocmai eu masinile cumparate la noi in romania sunt ca la loto? gabitzu1983 gabitzu1983 X-( Am cumparat acum 3 saptamani un bmw din 96 inmatriculat in romania eu as fi al 4-lea proprietar, am facut toate actele pt inmatriculare si a urmat sa fac ... (vezi toată discuția)