avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am sanse de castig in lupta cu RAR ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am sanse de castig in lupta cu RAR ?

Buna seara,
Revin cu problema mea, privind un autoturism cumparat in leasing, din danemarca, de un cetatean roman, care a platit doar avansul si dupa patru luni de neplata a ratelor reuseste sa inmatriculeze autoturismul in tara la noi in decembrie 2012. In martie 2013 cumpar autoturismul de la el pentru si in numele ficei mele cu act de vanzare cumparare, radiere fisc el, inmatriculare fisc eu. In august 2014 fica mea se hotareste sa treaca autoturismul pe firma la care ea este administrator, pentru asta facem autentificare RAR, asa cum cere procedura, primim autentificare ok si depunem dosarul la DRPCIV cu cele necesare. Trebuie sa mentionez ca autoturismul a fost declarat furat din noiembrie 2013 asa cum rezulta din cercetarile ulterioare a IPJ Brasov. Talonul este tiparit pe numele firmei la care este administrator fiica mea, doar ca nu a fost trimis prin posta ci a ajuns la IPJ Brasov dupa care a urmat sechestrul pe masina.
Acum ce pot face eu in conditile in care:
1- pe data de 30 decembrie 2014, am primit Ordonanta de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, care dispune restituirea autoturismului cu acte pe care se fie mentionat ca este furata si cheile, intrucat noi am fost cumparatori de buna credinta.
2- IPJ refuza sa puna in aplicare ordonanta.
3- pe data de 20 ianuarie 2015 am primit Ordonanta de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov care dispune imobilizarea autoturismului la cererea Tribunalului din Danemarca si ca fiica mea este cercetata pentru savarsirea infractiunii de tainuire.
Oare nu RAR se face vinovat de tainuire ?! nu el trebuia sa blocheze autoturismul cand am facut autentificarea, mai ales ca trecuse 9 luni de cand figura pe lista de furate?!
Ce putem face noi si de ce sunt doua dosare ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:45, 4 Februarie 2015
luci.brasoveanu a scris:


Oare nu RAR se face vinovat de tainuire ?nu el trebuia sa blocheze autoturismul cand am facut autentificarea, mai ales ca trecuse 9 luni de cand figura pe lista de furate?!



Autoritatea RAR are competenta sa dispuna strict blocarea datelor de identificare autovehicule care la momentul verificarii figureaza in baza internationala ca furate
Autoritatea RAR nu poate fi acuzata de tainuire,deoarece nu se face vinovata de primirea,
dobandirea,transformarea ori inlesnirea valorificarii bunului mobil
Dovada rezida din faptul ca initial RAR a aplicat timbrul ,a eliberat documentele si abia ulterior cand proprietarul a solicitat un serviciu ,automat baza internationala de date la care este conectata RAR a atentionat ca auto figureaza drept furat ,motiv pentru care RAR a desfasurat procedura legala de blocare in evidenta proprie si informare generala ca autovehiculul a fost depistat
Sunt auto care au circulat zeci de ani in tara,nu au parasit tara,dar au aparut la controale in trafic ,sau la ITP si au fost restrictionate a mai circula pe drumurile publice pana la clarificarea situatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire de la rar si drpciv luci.brasoveanu luci.brasoveanu Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si pe inteles. In 2013 februarie am cumparat o masina INMATRICULATA in tara, am facut contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit tocmai eu masinile cumparate la noi in romania sunt ca la loto? gabitzu1983 gabitzu1983 X-( Am cumparat acum 3 saptamani un bmw din 96 inmatriculat in romania eu as fi al 4-lea proprietar, am facut toate actele pt inmatriculare si a urmat sa fac ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta - masina furata CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am un client care a achizitionat un autoturism second hand dintr-un alt oras (targ auto),autoturism ce a fost ulterior inmatriculat pe numele ... (vezi toată discuția)