avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... og 5/2001
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

og 5/2001

Buna ziua,
am si eu o intrebare. am un contract de vanzare cumparare pentru un teren, intre 2 soc comerc. cumparatorul mai are de achitat o suma pe care nu vrea sau nu o poate achita. pot merge pe calea og5/2001? daca da unde trebuie introdusa actiunea? la tribunal sau la judecatorie? suma este de aprox 32.000 lei. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gabitzaalex , utilizator 13:29, 26 Aprilie 2010
Buna ziua,

In cazul in care s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare intre parti, si s-a achitat un avans, vanzatorul va pierde avansul achitat.

De asemenea, daca in antecontract s-a stipulat o data pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma finala, trebuie sa va prezentati la notar care va constata lipsa cumparatorului.
nu s-a incheiat antecontract ci direct contract de vanzare cumparare
In acest caz se impune introducerea unei actiuni avand ca obiect rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare pentru neplata pretului, care va duce la desfiintarea retroactiva, integrala a contractului.

Suma de 32.000 Ron reprezinta suma totala, sau o parte din suma totala?
o parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)