avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

As dori sa stiu daca la incheierea unui contract de munca cu un angajator, angajatorul trebuie sa dea angajatului o copie a acestui contract? Sau cum ar putea un angajat sa isi faca sau sa primeasca o copie de pe contractul sau de munca in cazul in care angajatorul nu i-a dat acest contract.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:56, 26 Aprilie 2010
Contractul se intocmeste in 3 ex
- 1 la ITM, 1 la angajator, 1 la angajat
De obicei cim se incheie in 2 exemplare( daca este sistem public) din care unul se inmaneaza angajatului . Daca nu s-a facut asa, angajatorul este obligat sa-i dea un exemplar , la cerere .

Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
zzenovia, utilizator
C.I.M. se intocmeste in 3 exemplare originale: unul pt.salariat, unul pt.angajator si al treilea pt.ITM! Aveti deci dreptul sa primiti 1 expl.original. Daca nu ati primit, adresati-va angajatorului iar ulterior, daca asa nu rezolvati, adresati-va ITM pt.o copie.
Potrivit art. 71 alin.4 din Contractul colectiv de munca la nivel national:”contractele individuale de munca se incheie in scris, cate un exemplar pentru fiecare parte, prin grija celui care angajeaza”.
Prin „fiecare parte” intelegem: angajator si angajat si un exemplar se intocmeste pentru ITM (ca sa se inteleaga ca ITM nu este parte la contract).

Daca nu ati primit un exemplar al contractului de munca il cereti angajatorului. Este dreptul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
ITM-ul nu este parte in c.i.m. ... normal, c.i.m. se incheie in dublu exemplar, fapt specificat si in modelul cadru aprobat prin Ordinul nr.64/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

In practica, c.i.m. se incheie in 3 exemplare , din care cate unul la fiecare parte si un exemplar pentru ITM.

Alte discuții în legătură

Copia dupa contractul individual de munca stavi stavi Lucrez la o firma de paza de la 1 mai 2008,,cu C.I.M. La mijlocul lunii iunie i-am rugat pe cei din conducere sa-mi dea o copie dupa CIM.Inafara adeverintei de ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la itm? ioana2525 ioana2525 Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ... (vezi toată discuția)
Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)