Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.Am un prieten care a fost intr-o zi pe o terasa unde a consumat diverse in valoare de 200 Ron.Cand a primit nota a lasat banii pe masa .Dupa ceva timp s-a trezit ca este dat in judecata de catre ospatarita pe motivul ca nu a platit nota de plata.Tin sa precizez ca prietenul meu a mers la politie sa dea declaratie ,domnul polistist a chemat-o si pe ospatarita sa vina sa discute impreuna acesata refuz.Acum a fost chemat din nou la politie si a fost anuntat ca s-a inceput urmarirea penala pentru art 215 alin 1 si 3 din codul penal.Cum se poate asa ceva?Doar poentru faptul ca ospatarita spune?Chiar si asa..Inselaciune???Ce ar trebui sa faca?
Opatarita inainte sa-i aduca nota sau consumatia la legitimat si a facut o copie a actului de indentitate?
Daca a lasat banii pe masa cum poate dovedi acest lucru, are martori?
Ospatarita are martori colegii de munca pentru faptul ca nu a incasat banii, are nota de plata in original si in registru de casa al societatii sigur nu apare ca fiind incasata suma, deci are probe
Ideea este ca altcineva a putut sa ia banii avand in vedere ca terasa este pe trotuar.ospatarita a declarat ca erau unii la masa care radeau de ea cand s-a dus dupa bani?.Nu se poate face nimic sa nu se ajunga la tribunal?
Referitor la martori tin sa precizez ca prietenul meu nu era singur la terasa ,ci impreuna cu un prieten care poate confirma faptul ca nota s-a platit.
Cereti in scris audierea persoanei care a fost de fata cand a platit nota.
Mai aveti si varianta de a-si angaja avocat dar nu stiu daca prejudiciul chiar impune angajarea unei avocat...