avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor!Art 215 alin 1 si 3
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor!Art 215 alin 1 si 3

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.Am un prieten care a fost intr-o zi pe o terasa unde a consumat diverse in valoare de 200 Ron.Cand a primit nota a lasat banii pe masa .Dupa ceva timp s-a trezit ca este dat in judecata de catre ospatarita pe motivul ca nu a platit nota de plata.Tin sa precizez ca prietenul meu a mers la politie sa dea declaratie ,domnul polistist a chemat-o si pe ospatarita sa vina sa discute impreuna acesata refuz.Acum a fost chemat din nou la politie si a fost anuntat ca s-a inceput urmarirea penala pentru art 215 alin 1 si 3 din codul penal.Cum se poate asa ceva?Doar poentru faptul ca ospatarita spune?Chiar si asa..Inselaciune???Ce ar trebui sa faca?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:09, 27 Aprilie 2010
:offtopic: @marcela 26, va rog sa nu mai redactati mesaje consecutive, deoarece acest lucru este neconform regulamentului de postare. Folositi butonul ,,editeaza" pentru modificari ale textului sau adugarea de noi informatii. Va multumesc.
Prietenul dvs.trebuie sa faca dovada ca a achitat nota,chiar cu persoana,care a fost la masa cu el si cunoaste mofalitatea de plata.
Daca prejudiciul este mic,este posibil ca in cauza sa se dea NUP,ori in cemai rau caz(depinde de probatorii si de circumstantele personale ale acestuia) sa faca aplicarea disp.art.18/1 c.pen,amenda administrativa ,aplicata de procuror
marcela26 a scris:

Multumesc pentru raspuns,
Chiar asta e problema.Nu stiu daca merita sa angajeze un avocat fiind vorba despre o suma asa mica.

Eu zic sa fie audiat martorul.
Dupa aceea se va putea stabili mai clar situatia de politie.Insa daca nu ati platit riscati sa complicati lucrurile...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

marcela26 a scris:

Multumesc pentru raspuns,
Chiar asta e problema.Nu stiu daca merita sa angajeze un avocat fiind vorba despre o suma asa mica.

Eu zic sa fie audiat martorul.
Dupa aceea se va putea stabili mai clar situatia de politie.Insa daca nu ati platit riscati sa complicati lucrurile...

Daca spuneti dvs, in mod sigur martorul va fi audiat.

Este obligatia celor care instrumenteaza urmarirea penala,ca la cererea ceui reclamat sa audieze martorul.
Ca sa fie sigur prietenul dvs.trebuieste sa faca aceasta solicitare (de audiere a martorului prezent la masa si la achitarea contravalorii notei de plata)si in scris pentru a se atasa la dosar.
Nu vad de ce presupusul faptuitor,ar trebui sa platesca ,daca nu este vinovat.
In aceasta situatie,indirect,ar recunoaste o fapta pe care pretinde ca nu a comis-o.
Numai in cazul in care isi recunoaste vina,pentru a beneficia de circusmtante atenuante trebuieste recuperat prejudiciul ,prin plata contravalorii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt Cristi21med Cristi21med Buna ziua/seara. Am si eu nevoie de o lamurire. Am cunoscut o persoana online si am decis sa ne intalnim. Din pacate persoana respectiva a venit in ... (vezi toată discuția)
Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Ciubucul si antifrauda alinai36 alinai36 Buna seara! Ma poate lamuri si pe mine cineva referitor la ciubucul primit de catre ospatari? care este legea prin care se interzice primirea ciubucului? (vezi toată discuția)