avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... co jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

co jumatate de norma

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mn cum e corect si legal, co ptr jumate de norma,21 /20 de zile sau jumatate adika 10 ???

va multumesc mult....
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 15:18, 26 Aprilie 2010
conform CIM
Conform codului muncii aveti dreptul la 20 zile lucratoare:

Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
(4) Durata concediului de odihnă annual pentru salariaţii cu contract individual de muncp cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat. (Abrogat de O.U.G. nr.
Deci, chiar si la timp partial salariatii beneficiaza de acelasi nr de zile de CO ca si la contractele individuale de munca cu norma intreaga, in cazul dumneavoastra de 21 de zile lucratoare intr-un an calendaristic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna - timp partial de munca manx manx Buna seara! Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta...Am intrebat diferite persoane si am primit raspunsuri diferite, evident! Pentru un contract cu timp ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Andreescu Nicoleta Andreescu Nicoleta Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna in cazul salariatului cu jumatate de norma Cristina I. Cristina I. Buna dimineata. Sunt angajata de putin timp la o societate cu o jumatate de norma. In contractul de munca, la rubrica destinata duratei concediului de odihna, ... (vezi toată discuția)