avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - timp partial de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - timp partial de munca

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta...Am intrebat diferite persoane si am primit raspunsuri diferite, evident! Pentru un contract cu timp partial de munca (4h/zi), care e durata CO? Diferentele cred ca survin din modul diferit de interpretare a sintagmei "timp efectiv lucrat" (art. 140 - codul muncii). Astept un raspuns avizat de la dvs., va rog!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 31 Ianuarie 2011
Buna seara. Nu exista nici o interpretare.
Minim 21 zile lucratoare.
minim 21 zile lucratoare, indiferent de numar ore/zi din contract.


Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
Durata este aceiasi ca pentru un salariat cu program normal. Diferenta consta in indemnizatia aferenta care va fi 1/2 din indemnizatia aferenta salariatului cu norma intreaga comparabil (adica avand acelasi post, salarizare, vechime, etc.)
Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Art. 140. - (1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) Durata concediului de odihna annual pentru salariatii cu contract individual de muncp cu timp partial se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. (Abrogat de O.U.G. nr. 65/2005)

A fost abrogata partea de la punctul 4
Alin 4 nici nu avea ce cauta deoarece se regaseste in alin.2 si in
Art. 103. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Art 101^1 .....
(3) Salariatul comparabil este salariatul cu normă întreagă din aceeaşi unita te, care are acelaşi tip de contract individual de muncă, prestează aceeaşi activitate sau una similară cu cea a salariatului angajat cu contract individual de muncă cu timp parţial, avându -se în vedere şi alte considerente, cum ar fi vechimea în muncă şi calificarea/aptitudinile profesionale.
(4) Atunci când nu există un salariat comparabil în aceeaşi unitate, se au în vedere
dispoziţiile din contractul colectiv de muncă aplicabil. În cazul în care nu există un contract colectiv de muncă aplicabil, se au î n vedere dispoziţiile legislaţiei în vigoare sau contractul colectiv de muncă la nivel naţional.
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Durata concediului de odihna in cazul salariatului cu jumatate de norma Cristina I. Cristina I. Buna dimineata. Sunt angajata de putin timp la o societate cu o jumatate de norma. In contractul de munca, la rubrica destinata duratei concediului de odihna, ... (vezi toată discuția)
Co jumatate de norma elena_lexy elena_lexy Va rog frumos lamuriti-ma si pe mn cum e corect si legal, co ptr jumate de norma,21 /20 de zile sau jumatate adika 10 ??? va multumesc mult.... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial cristina_b cristina_b in cazul unui contract individual de munca cu timp partial (de exemplu 4 ore pe zi) de cate zile de concediu de odihna pe an ar beneficia un salariat? de 20 de ... (vezi toată discuția)