Buna dimineata.
Sunt angajata de putin timp la o societate cu o jumatate de norma. In contractul de munca, la rubrica destinata duratei concediului de odihna, sunt trecute 11 zile. Din cate stiu, in codul muncii, termenul MINIM al concediului de odihna este de 20 sau 21 zile. Eu ce ar trebui sa inteleg, cele 20 zile sunt minime in orice caz, sau doar in cazul unei norme ointreaga (de 8 h). As vrea sa stiu pentru a ma hotari daca sa sesizez contabul sau sa stau in banca mea. M-ar interesa si temeiul juridic care sa-mi poata sustine punctul de vedere. Caci e clar ca va trebui, daca se dovedeeste ca am dreptate, sa dau explicatii (care sper sa-l lamureasca si pe contabilul care a trecut cele 11 zile de concediu). Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Art. 103. - (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
deci doar dr. salariale se acorda proportional cu timpul lucrat nu si celelalte drepturi
Codul muncii prevede urmatoarele :
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Articolul 140 continea inca un alineat "(4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de muncă cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat. ".
Acesta insa a fost abrogat prin art. I pct. 53 din O.U.G. nr. 65/2005.