avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitantele fara stampila sunt valide
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitantele fara stampila sunt valide

Buna ziua.Cand platesc intretinerea mi se da chitante nestampilate ,chitantele sunt personalizate in stanga sus,intrebarea este sunt valide aceste chitante?Eu cand am intrebat pe administrator de ce nu sunt stampilate chitantele mi s-a spus ca nu e nevoie deoarece sunt personalizate.Este adevarat asa ceva?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:06, 27 Aprilie 2010
pe un act cea mai importanta e semnatura
Codul Fiscal
Art. 155 alin. 6: Semnarea şi ştampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
Nu e vorba de factura, ci de chitanta.

Daca chitantele sunt personalizate si au datele de identificare ale asociatiei, atunci nu este necesara stampilarea lor. E suficient daca e semnata de cel caruia i-ati dat banii.
Se stampileaza obligatoriu numai chitantele nepersonalizate.

Stampila aplicata manual are aceeasi valoare ca si antetul de pe chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantier - tipizat sau nu? ContSters156394 ContSters156394 Va salut. Am auzit recent o chestie care m-a uimit si am vrut sa intreb pe cineva in cunostinta de cauza, ca sa lamuresc. Este adevarat ca un chitantier poate ... (vezi toată discuția)
Chitanta fara stampila BG BG Este valabila o chitanta eliberata de asociatia de proprietari fara sa fie stampilata?Dar fara semnatura? Apreciez daca imi comunicati si articolul din lege ... (vezi toată discuția)
Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)