avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate in cazul Contractului pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate in cazul Contractului pe perioada determinata

Buna ziua,

Sunt angajata pe perioada determinata, care se va termina la finele anului in curs. De curand am ramas insarcinata iar data nasterii este undeva la inceputul lunii decembrie. Imi puteti spune va rog ce se va intampla cu serviciul meu? Am inteles ca trebuie sa duc la servici o adeverinta de la medicul de familie precum ca sunt insarcinata, fapt ce ma va proteja de desfacerea contractului de munca. Exista vreo sansa ca sa imi pot pastra job-ul dupa nasterea copilului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:18, 27 Aprilie 2010
Contractul de munca inceteaza de drept la sfarsitul anului. Nu va veti putea intoarce la munca in baza aceluiasi contract dupa concediul de cresterea copilului.
Contractul de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii,indiferent de situatia Dvs ca sunteti in co medical, co de maternitate, etc..Concediul medical va fi preluat si platit de casa de asigurari de sanatate..Ar trebui sa va interesati din timp care sunt pasii de urmat pentru a fi acoperita la momentul respectiv ( in sensul de a vi se plati indemnizatiile cuvenite).
Multumesc pentru raspunsuri. Unde ar trebui sa ma interesez, la ITM?
La Casa de Sanatate de unde apartineti cu domiciliul.
La expirarea contractului de munca va trebui sa duceti la Casa de sanatate certificatele de concediu de maternitate. Probabil ca va vor solicita copie de pe contractul de munca si de pe decizia de incetare a acestuia.
De la angajator cereti:
- adeverinta tip cu stagiul de cotizare la somaj (o gasiti pe site-ul ANOFM); in cazul in care ati lucrat 12 luni in ultimele 24 puteti intra in somaj;
- adeverinta tip cu veniturile pe ultimele 12 luni (care va va trebui la stabilirea indemnizatiei pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina și contract pe perioada determinata Nitoig Nitoig Bună seara! Mă aflu în următoarea situație sunt însărcinată în 22 săptămâni, urmând sa nasc la sfârșitul lunii decembrie. Sunt angajată cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata elena.mazareanu elena.mazareanu Buna ziua, Ma numesc Mazareanu Elena si sunt o viitoare mamica, insarcinata in 6 luni jumatate. Momentan am un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de creștere a copilului Irina_gabriela Irina_gabriela Buna ziua, In prezent sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la 15.07.2013. Sunt însărcinată si urmează sa nasc in jur de 25 August. ... (vezi toată discuția)