avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta la intretinere

Buna ziua! Locuiesc impreuna cu mama, fratele meu si 2 copii minori intr-un apartament de 3 camere. Din decembrie 2009 nu mai lucrez, singurul salariu din casa este al mamei care este asistent maternal. Fratele meu lucreaza, dar din pacate nu ne ajuta la cheltuielile casei.
Problema este ca inregistram la plata intretinerii restante de 4.000lei. As vrea sa stiu daca exista vreo solutie pt a nu fi actionati in judecata(nu s-a intamplat inca), dar ne asteptam la masuri din partea asociatiei de proprietari. As vrea sa stiu care sunt pasii pana la actionarea in instanta pentru a nu ne prinde nepregatiti sau daca exista vreo solutie pentru a nu ne pierde casa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valentinaaa , utilizator 15:40, 26 Aprilie 2010
Mergeti la presedintele asociatiei si discutati cu el, eventual sa luati parte la una din sedintele comitetului executiv, in care va spuneti problema si propuneti un plan de esalonare a restantei, astfel incat lunar, pe langa cota de intretinere curenta sa va achitati si o suma oarecare (cat puteti) din restanta.
In felul acesta veti putea dovedi ca sunteti de buna credinta, desi aveti o situatie financiara precara. Este important sa platiti cate ceva in fiecare luna.
Pe de alta parte stati de vorba si cu fratele Dv. sa dea si el bani in casa pentru intretinere.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata pentru intarziere plata intretinere Popi01 Popi01 Buna ziua, va rog sa ma luminati, am o intarziere la plata intretinere cu suma de 1850 lei iar presedintele ma ameninta cu tribunalul daca nu platesc si cu ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari ameninta cu darea in judecata fara preaviz si cu listarea rauplatnicilor MinaSI MinaSI Buna ziua. Asociatia de Proprietari din blocul unde locuiesc saptamana tecuta a pus la avizier un Anunt care citeaza cateva familii, printre care si eu, cu ... (vezi toată discuția)
Eşalonare restanţe la plata întreţinerii tomabogdan tomabogdan Bună ziua, Am o serie de întrebări, iar răspunsurile nu reuşesc să le găsesc. Există o lege care să facă referire la eşalonarea restanţelor la ... (vezi toată discuția)