avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament cu drept de folosinta asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament cu drept de folosinta asupra terenului

Mare rugaminte: lamuriti/ma, va rog, asupra unei spete:
Printr/un cvc se cumpara un apartament. Cumparatorul dobandeste proprietatea asupra apartamentului si un drept de folosinta asupra cotei/parti de teren aferente. Ulterior, cumparatorul doneaza apartamentul fiicei sale. Proprietarul terenului (si vanzator al apartamentului) se hotaraste sa vanda cota/parte de teren aferenta apartamentului vandut. Ce se intampla cu dreptul de folosinta asupra terenului al donatarei/dobanditoare a apartamentului, in conditiile in care terenul isi schimba proprietarul?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:52, 26 Aprilie 2010
Dreptul de folosinta nu se stinge prin vanzarea bunului care face obiectul acestui drept. El trebuie respectat. De fapt e o superficie.

Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare in cvc a statutului terenului aferenr unui apartament Iag Iag Iag Iag Se da urmatoarea speta: Se vinde un apartament cumparat in 1974 de la ICRAL, luat in rate de la CEC. Exista dovada achitarii platii si declaratie de la CEC. ... (vezi toată discuția)
Cote indivize aferente terenului dintr-un ansamblu rezidential carmenalinamihai carmenalinamihai buna seara, am cumparat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, apartamentul este cumparat de la un investitor, deci nu direct de la dezvoltator. In ... (vezi toată discuția)
Cumpararea/vanzarea apartamentului cu drept de superficie roriro roriro Buna seara, Eu (cetatean roman) si sotul meu (cetatean strain non-UE, fara acorduri bilaterale asupra cumpararii terenurilor) vrem sa cumparam un ... (vezi toată discuția)