avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea/Vanzarea apartamentului cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea/Vanzarea apartamentului cu drept de superficie

Buna seara,

Eu (cetatean roman) si sotul meu (cetatean strain non-UE, fara acorduri bilaterale asupra cumpararii terenurilor) vrem sa cumparam un apartament. Si ni se vinde cu precizare ca sotul meu o sa aiba drept de folosinta asupra cotei de teren pentru perioda de 99 de ani (deoarece este strain). Intrebari:
1. Cine are in continuare drept de proprietate asupra cotelor de teren dupa ce incheiem acum contractul de vanzare-cumparare? Vanzatorul original?
2. Cum si cine reinnoieste dreptul de superficie dupa 99 de ani?
3. Putem sa vindem ulterior apartamentul? Viitorii cumparatori vor avea tot drept de superficie asupra cotelor de teren sau drept de proprietate?
4. Se converteste automat dreptul de superficie in unul de proprietate cu dobandirea cetateniei?
5. Se poate sa pierdem apartamentul din cauza acestui drept de superficie?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
roriro, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ! am și eu o întrebare .sunt căsătorită cu cetățean ... Majam95 Majam95 Bună ! Am și eu o întrebare .Sunt căsătorită cu cetățean român dar eu sunt cetățean străin adică cetățean sârb .Detin permis de ședere ... (vezi toată discuția)
Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)