avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

in caz de vanzare cumparare a unui imobil unde exista un drept de folosinta spacial pe teren, ce se intampla cu terenul?
Cel mai recent răspuns: liliana v , utilizator 09:07, 8 Iunie 2011
Cui apartine cladirea si cine detine dreptul de folosinta asupra terenului?
Dati mai multe amanunte . Cine a construit , cine e proprietar pe teren,ce fel de drept are pe teren , cine are drept de folosinta
imobilul apartine unui cetatean strain, ca urmare a restituirii in baza legii nr. 10
Terenul impreuna cu imobilul se instraineaza asa cum se gasesc in patrimoniul vanzatorului adica cel ce are dr. de folosinta va continua sa il aiba si in cazul in care se instraineaza terenul si imobilul altei persoane.
Daca actualul proprietar doreste sa instraineze imobilul (teren+constructie), va incheia contract de vanzare cumparare pentru cladire in care se va mentiona ca transmite cumparatorului si dreptul de superficie asupra terenului, iar ulterior cumparatorul, in baza acestui contract, va solicita autoritatilor competente atribuirea in proprietate a terenului si va primi Titlu de proprietate.

Alte discuții în legătură

Cumpararea/vanzarea apartamentului cu drept de superficie roriro roriro Buna seara, Eu (cetatean roman) si sotul meu (cetatean strain non-UE, fara acorduri bilaterale asupra cumpararii terenurilor) vrem sa cumparam un ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta speciala vioricabarsan vioricabarsan Buna ziua, Am dobandit in 2006 ,prin succesiune, un teren intravilan obtinut prin Legea 10Eu fiind cetatean strain in CF a fost inscris ca proprietar Statul ... (vezi toată discuția)