Buna ziua!
As dori sa stiu daca un consilier juridici si poate infiinta un pfa sau o intreprindere individuala cu codul 7022 si -in acelasi timp- sa desfasoare activitate in baza unui contract individual de munca?
O persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este autorizata.
Consilierul juridic nu putea sa infiinteze, pentru exercitarea profesiei, decat societatile comerciale prevazute de lg 31/1990 insa prin Decizia nr. 22 din 12/06/2006 privind examinarea recursului in interesul legii, declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la aplicarea dispozitiilor art. 46 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a considerat ca aceasta prevedere din statut nu se poate aplica .
mda, cu exceptia consilierului juridic......ca noi suntem specie aparte, nu stiati?
a propos, cum interpretati prevederea legala ¨ orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate½ ref la incompatib cons jur? de ex, sunt cons jur si vreau sa fac si resurse umane, drept pt care imi dechid pfa, stiut fiind faptul ca inspectorul de res umane nu este profesie reglementata de legea 200/2004 (culmea, inspectorul de protectia muncii este!)...sau balerin! lucrez la o soc ca si cons jur, dar am ctr de munca (de baza) la teatru!...sau aici intra incompatib cu lezarea.....¨activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri½....:D