avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua! As avea si eu o intrebare: unchiul meu este casatorit de 16 ani si are un baietel de 15 ani. Acum, nu se mai intelege cu sotia lui si aceasta vrea sa bage divort. Casa in care stau este facuta de parintii unchiului meu dar acestia au trecut-o pe numele lui, la partaj casa va fi impartita pe jumatate (sau contravaloarea)? Parintii unchiului meu (bunicii mei) vor sa mearga in instanta si sa aduca martori, ca sa dovedeasca ca, casa este facuta de ei (ca ea sa nu primeasca nimic), se poate? Multumesc!
daca a fost dacuta ca o donatie, aceasta apartine unchiului, chiar daca donatia s-a facut in timpul casatoriei, daca a fost cumparata de la parinti in timpul casatoriei este bun comun si va intra la partaj. Bunicii mai traiesc?
da, bunici traiesc. Stiu ca este facut contract de vanzare-cumparare, dar nu stiu exact daca este facut dinainte de nunta sau dupa nunta. Daca este dinainte de nunta ea mai are dreptul?

Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
gaby@, utilizator
Daca e dinainte de casatorie nu intra in masa partajabila.
iar daca e facuta dupa nunta, se poate dovedi simulatia.. chiar bunicii pot invoca simulatia
Simulatia se poate face cu martori?

Alte discuții în legătură

Executare silita ... paulionstoica paulionstoica Scuze, in caz de partaj silit in instanta, solicitat de un creditor persoana fizica, prin executor judecatoresc, pentru un imobil coproprietate sot-sotie, cu 2 ... (vezi toată discuția)
Divort - drepturile copiilor majori IoanaPM IoanaPM Buna ziua. Am o problema, sper ca ma poate ajuta cineva. Parintii mei sunt in divort, eu am 23 ani, sora mea 19 inca este la liceu si fratele meu 11. M-am ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)