avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua! As avea si eu o intrebare: unchiul meu este casatorit de 16 ani si are un baietel de 15 ani. Acum, nu se mai intelege cu sotia lui si aceasta vrea sa bage divort. Casa in care stau este facuta de parintii unchiului meu dar acestia au trecut-o pe numele lui, la partaj casa va fi impartita pe jumatate (sau contravaloarea)? Parintii unchiului meu (bunicii mei) vor sa mearga in instanta si sa aduca martori, ca sa dovedeasca ca, casa este facuta de ei (ca ea sa nu primeasca nimic), se poate? Multumesc!
Probele pot fi inscrisuri, declaratii ale martorilor etc.

Dar ar fi bine sa stiti exact ce contract a fost si cand a fost incheiat, ca sa va raspundem la obiect.
Interesati-va si la primarie si vedeti la cine figureaza casa,
anul contructiei.
Cereti eliberarea unui certificat fiscal.
Cererea poate fi dovedit[, cu martori, inscrisuri, adrese la prim[rie, interogatoriu si daca este nevoie chiar cu o expertiza.
In cazul simulatiei , partile fac dovada acestei operatiuni numai cu inscrisuri.
Tertilor , insa , le este permis sa uzeze de orice mijloc de proba.

daca a fost cumparata de la parinti in timpul casatoriei este bun comun si va intra la partaj.

Categoric.

daca a fost dacuta ca o donatie, aceasta apartine unchiului, chiar daca donatia s-a facut in timpul casatoriei.

Daca in actul de donatie nu e specificat decat un donatar , acest bun e exceptat de la partaj.
Daca , insa , e facuta mentiunea ca intentia de a gratifica a fost facuta in vederea folosirii bunului in timpul casatoriei , atunci acesta are calitatea de bun proprietate comuna in devalmasie.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ... paulionstoica paulionstoica Scuze, in caz de partaj silit in instanta, solicitat de un creditor persoana fizica, prin executor judecatoresc, pentru un imobil coproprietate sot-sotie, cu 2 ... (vezi toată discuția)
Divort - drepturile copiilor majori IoanaPM IoanaPM Buna ziua. Am o problema, sper ca ma poate ajuta cineva. Parintii mei sunt in divort, eu am 23 ani, sora mea 19 inca este la liceu si fratele meu 11. M-am ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)