avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita ...

Scuze, in caz de partaj silit in instanta, solicitat de un creditor persoana fizica, prin executor judecatoresc, pentru un imobil coproprietate sot-sotie, cu 2 copii, care sunt cotele parte pentru fiecare?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:23, 22 Iulie 2010
Un bun dobandit in timpul casatoriei este un bun comun, iar la partaj acest bun este 1/2 pentru fiecare sot. Sunt cazuri aparte in care un sot are o participatie mai mare, la dobandirea bunului, dovedind ca a participat cu bani proprii , avuti inainte de casatorie
Multumesc mult!
Cum si cu ce tip de probe se poate demonstra asa ceva?
cu inscrisuri si martori poate demonstra unul din soti,daca e cazul, ca a avut salariu mult mai mare, sau a primit donatii in bani de la parinti, sau a vandut bunuri proprii (bunuri de dinainte de casatorie, mosteniri ) etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire inainte de divort alex_v alex_v Speta: Doi soti casatoriti de un an si sase luni se afla in coproprietate devalmasa. In tot acest timp ei locuiesc in chirie si nu au nici un bun ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Divort mama de tata!!? sinisa sinisa Buna ziua, Avem o problema in familie de mai multi ani,eu impreuna cu sora mea si mama i-am oferit tatatului meu o gramada de sanse dar el tot nu s-a ... (vezi toată discuția)