Buna ziua ., am si eu o intrebare cu ce pot sa ma aleg in cazul in care am fost surprins ca am extras dintrun magazin doua bluze "in valoare de 300ron" am fost prins de paznic ma dus jos unde era politia dupa care am fost la municipala unde mia facut poze si amprente si mia zis ca ma suna dupa o luna ,pacat nu ma sunat am zis ca e cazul incheiat si iata ca azi ma sunat dupa 3 luni , si ce sa vezi ma chemat iarasi la municipala dar nu stiu ce sa fac ca mii cam firica de o amenda usturatoare sau mai rau de puscarie, as dori sa aflu si eu cu ce ma pot alege
1 amenda penala
2 amenda simpla
3 pot scapa ?"asta mia zis un gardian ca pot scapa"
nam precizat sunt minor am 16 ani ,dar multi miau zis ca de la 16 ani raspunzi penal... rog mula sezoritare si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid
E posibil orice, nu gardianul dispune, politistul propune si procurorul in functie de actele din dosar dispune.
Poate e posibil ca pe viitor sa fii tu responsabil si sa nu mai furi.
poi ma sunat azi....si mia zis sa ma prezint maine si am incercat sal intreb ce mi se poate intampla si mai zis lasa ca vb maine la mine in birou si de acolo sunam si avocatul "dar de ce e nevoie de avocat?:(" trebuie eu sal platesc??
Deocamdata va cheama sa mai dati o declaratie. Probabil se incepe urmarirea penala impotriva dvs. Nu va aplica nimeni pedeapsa pe loc, o sa primiti o hartie acasa si o sa stiti ce a dispus procurorul.
Mergeti acum cand v-a chemat si ne spuneti ce v-au zis cei de la politie. A inceput urmarirea penala sau ce se intampla.
Puscarie nu faceti, paguba e mica, chiar daca ajungeti in judecata instanta mai mult ca sigur o sa inlocuiasca pedeapsa cu una mai mica, eventual o mustrare, daca nu ati mai facut alte fapte.
Minori
MIRITA IONEL
minora prinsa pe autobuz fara bilet,dar si fals privind identitatea.si-a platit amenda .o va trimite in instanta sau ii da avertisment sau mustrare? (vezi toată discuția)
Furt din magazin
EugenG1
Buna , am 37 de ani si nu am antecedente penale (nu am avut nici macar o amenda in viata mea ). Dupa o cearta cu fosta prietena am fost intr-un mall unde am ... (vezi toată discuția)