Din cate stiu eu, apartamentul este pe numele mamei mele, eu am doar mutatie acolo. Este insa foarte posibil sa fie si pe numele sorei mele, nu am de unde sti.
Dreptul de abitatie este un drept de uz care are ca obiect o locuinta. El confera titularului sau dreptul de a poseda si folosi acea locuinta proprietatea altei persoane, pentru satisfacerea trebuintelor de locuit ale lui si ale familiei sale.
Potrivit art.30 alin.1 din Legea nr.272/2004, copilul are dreptul sa creasca alaturi de parintii sai.
Art. 32 din Legea nr.272/2004 dispune ca , copilul are dreptul sa fie crescut in conditii care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala, spirituala, morala si sociala. In acest scop parintii sunt obligati:
a) sa supravegheze copilul;
b) sa coopereze cu copilul si sa ii respecte viata intima, privata si demnitatea;
c) sa informeze copilul despre toate actele si faptele care l-ar putea afecta si sa ia in considerare opinia acestuia;
d) sa intreprinda toate masurile necesare pentru realizarea drepturilor copilului lor;
e) sa coopereze cu persoanele fizice si persoanele juridice care exercita atributii in domeniul ingrijirii, educarii si formarii profesionale a copilului.
Pãrintele nu are nici un drept asupra bunurilor copilului si nici acesta asupra bunurilor pãrintelui, în afarã de dreptul la mostenire si la întretinere.