avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ACADEMIA DE POLITIE SAU DREPT?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ACADEMIA DE POLITIE SAU DREPT?

am si eu o intrebare...de ce se cred atat de buni studentii academiei de politie fata de cei ai facultatii de drept???si care sunt bazele cu care ramai in urma absolvirii acestor doua institutii de invatamant superior;dreptul iti ofera o gama larga de posibilitati(judecator,procuror care sunt peste ofiter,avocat,notar etc) pe cand academia te face un simplu ofiter;cine ma poate indruma sau sa-mi schimbe parerea?despre modul in care gandesc....:D
Cel mai recent răspuns: prosecuter_badboy , utilizator 14:33, 30 Aprilie 2010
Depinde ce activitate vrei sa profesezi.
Eu te indrum spre DREPT la UNIVERSITATE.
Succes!
Studentii de la Academie petrec in cazarma toti anii de facultate, pe care ii traiesc cu mancare de la popota, cu interdictii de tot felul, pleaca doar cu permisie, primesc vizite in urma aprobarii cererilor vizitatorilor, carora nu li se permite sa le aduca mancare...
Totul este instructie, armata, inclusiv invatatul.
Nu cred ca se considera superiori, poate e doar frustrarea acumulata in urma acestor ani. In urma carora iesi totusi cu un loc asigurat de munca.
Interesant e, ca atunci cand doresc sa renunte la acel loc de munca, anticipat ( sunt obligati sa presteze un numar de ani) si sa intre, de exemplu in avocatura, trebuie sa-si plateasca scolarizarea. Care poate ajunge la 400 milioane de lei vechi.

Or, un student de drept sta la camin sau acasa la parinti, are toata libertatea, invata cat si daca doreste, si la sfarsitul facultatii, desi nu are nici un loc asigurat, are o gramada de posibilitati si nu trebuie sa plateasca nimic nimanui.

Cine e mai castigat? Raspundeti dvs.
sunt student in anul 2 la drept...si am fost jignit de un prieten bun care va fi ofiter anul acesta ca el e mai bun decat mine si ca facultatea pe care o fac eu e doi bani...mentionez ca sunt la universitate...in fine..nu m-am suparat dar am vazut ca o fac multi studenti ai academiei...jignesc pe cei de la drept...:) multumesc pentru raspuns....=D>
va multumesc pentru raspuns...sunt student in anul 2 la drept...si am fost jignit de un prieten bun care va fi ofiter anul acesta..ca el e mai bun decat mine si ca facultatea pe care o fac eu e doi bani...mentionez ca sunt la universitate...in fine..nu m-am suparat dar am vazut ca o fac multi studenti ai academiei...jignesc pe cei de la drept...si intradevar pentru ei e mai greu insa daca vrei sa inveti cu adevarat nu conteaza unde anume esti...conteaza ce sti... multumesc frumos pentru raspuns....
prosecuter_badboy a scris:

va multumesc pentru raspuns...sunt student in anul 2 la drept...si am fost jignit de un prieten bun care va fi ofiter anul acesta..ca el e mai bun decat mine si ca facultatea pe care o fac eu e doi bani...mentionez ca sunt la universitate...in fine..nu m-am suparat dar am vazut ca o fac multi studenti ai academiei...jignesc pe cei de la drept...si intradevar pentru ei e mai greu insa daca vrei sa inveti cu adevarat nu conteaza unde anume esti...conteaza ce sti... multumesc frumos pentru raspuns....

Te-ai gandit vreun pic ca prietenul tau poate are dreptate? In fond chiar tu ai afirmat ca, citez, "conteaza ce stii".
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
mihai s., utilizator

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum sa fac/ studii superioare AdisA AdisA Buna seara. Sunt absolventa de facultate dar nu stiu cum sa scap de acest titlu si am sa va expun motivele: 1. 80% din profesorat hartuiau studentii iar in ... (vezi toată discuția)
Examen magistratura Ce se mai aude? Era vorba sa se excluda o conditie importanta pentru concursul de admitere in magistratura: media la licenta de 8,50. Pentru ce? Sa intre cat ... (vezi toată discuția)
Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare? andr2 andr2 Salutare! Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:) Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt ... (vezi toată discuția)