avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pe bunuri ipotecate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pe bunuri ipotecate

O intrebare: Daca mama renunta in favoarea copiilor la mostenire in urma decesului sotului, bunurile fiind ipotecate la banca ( casa si terenuri) si fiind si alte acte notariare de imprumut de bani semnate de sotul decedat (datoriile sunt mai mari decat bunurile), cum trebuie sa procedam in privinta minorilor la succesiune si daca sunt sanse ca acesti copii sa poata ramane in casa. Pot fi ei executati daca sunt minori ?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:09, 28 Aprilie 2010
buna ziua.
in primul rand pt minori se va pronunta Autoritatea tutelara, care functie de bunurile care exista in masa succesorala, de datorii apreciaza oportunitatea acceptarii succesiunii de catre minori.
oricum minorii vor accepta succesiunea sub beneficiu de inventar, ceea ce pp ca vor raspunde de pasiv doar in limita activului.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
ContSters97658, utilizator
Multumesc de raspuns. Situatia este ata de complicata, incat caut o solutie cat mai buna pentru copii. Nu vreau sa fie urmariti pe viitor.
Oricum succesiunea va fi dezbatuta in instanta, daca sunt mostenitori minori.
trebuie sa intelegeti ca aceste bunuri vor intra in patrimoniul copiilor asa cum sunt ele acum: grevate de sarcini.
Si daca nu fac succesiunea? Oricum se va indestula banca si apoi ceilalti creditori. Idea era ca minorii sa ramana in casa, sa nu poata fi executati.#-o

Alte discuții în legătură

Moștenesc și creditul soției? eu nu am semnat nimic la refinanțarea lui, pot fi obligat să-l plătesc? ContSters463231 ContSters463231 Daca sotia a facut o refinantare la bcr primind salariul pe card la aceasta banca,,eu sunt obligat sa-i platesc creditul? Ea a decedat de cancer. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Decesul imprumutatului unui credit bancar ipotecar, ce se intampla cu creditul Nonynel Nonynel Speta este urmatoarea: A decedat o persoana care avea de achitat un credit bancar de nevoi personale garantat cu o ipoteca asupra unui imobil apartinand ... (vezi toată discuția)
Act de donatie apartament catre minor aadriana aadriana Am o problema cu apartamentul.Am avut un credit de nevoi personale si la un moment dat nu am mai putut plati ratele.Sotul a decedat anul asta si urmeaza sa fac ... (vezi toată discuția)