avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate face executare silita asupra bunurilor mobile ...
Discuție deschisă în Executare silită

se poate face executare silita asupra bunurilor mobile chear daca sunt detinue de terti???


Buna ziua fratele meu are o daorie la bancpos de 4500 ron luata de pe un card de cumparaturi.El nu se afla in tara deocamdata dar mia venit astazi o scrisoara ca daca nu plateste datoria in termen de 24 de ore se vor pune in sechestru bunurile lui si a tertilor.As vrea sa stiu daca ei pot sa imi iei bunurile mele atata vreme cat el nu detine nici un bun iar apartamentul este pe numele tatalui.sunt disperata nu stiu ce sa fac va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: byanca19 , utilizator 20:52, 27 Aprilie 2010
Este evident ca nu pot fii executate decat bunurile personale ale debitorului,
adica ale fratelui dvs.
Creditorul nu poate executa alte bunuri decat cele ale debitorului, el fiind cel care a contractat datoria.
Daca debitorul nu are bunuri, atunci exista riscul debitorului care nu si-a luat un debitor solvabil.
multumesc de raspuns dar as vrea sa stiu ce inseamna ,,terti,,adica de ce spune ca se vor executa bunurile lui mobile chiar daca acestea sunt detinute de un tert..........asta nu inteleg?
Teri sunt alte persoane in afar[ de proprietarul bunurilor,
care pot folosi bunurile acestuia.
Ideea e ca se executa bunurile indiferent cine le detine, daca se face dovada ca sunt ale proprietarului debitor.
da am inteles acum dar cum pot sa demonstrez ca fratele meu nu are nici un bun in casa din moment ce multe lucruri sunt de ani de zile adica numai am chitante.se poate sa imi vina la usa casei?
Nu o sa vina nimeni la usa casei. Proba trebuie sa o faca ei. De exemplu, daca fratele luase un credit pt aparate electrocasnice, creditorul ar fi avut seria aparatului, sau daca fratele avea o masina, creditorul avea dovada de la fisc precum ca fratele e proprietar.
Si daca ar fi avut o masina, dar o conduceati dvs., asta inseamna ca era detinut de tert ( adica orice persoana care nu e fratele dvs., e tert).

Nu trebuie sa demonstrati nimic. Stati linistita. Probabil va vor mai stresa de o mie de ori cu somatii, dar nu intrati in panica.

Alte discuții în legătură

Datorii la banca byanca19 byanca19 Buna ziua fratele meu are o daorie la bancpos de 4500 ron luata de pe un card de cumparaturi.El nu se afla in tara deocamdata dar mia venit astazi o scrisoara ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile-domiciliu comun debitor/parinti byanca19 byanca19 Buna ziua as avea si eu nevoie de un raspuns de la un avocat in legatura cu o problema.In urma cu 1 an si jumatate fratele meu a luat credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita nonilici nonilici Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)