avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract cu banca

Buna seara

deoarece nu am putut plati ratele o perioada (lucru despre care am informat banca in scris, am solicitat o reesalonare, cerere la care nu am primit niciun raspuns), banca mi-a trimis acum o insitiintare ca trebuie sa restitui integral suma impumutata, adica aproape 20000 EUR. este un credit de nevoi personale fara garantie ipotecara, as vrea sa stiu cum pot rezolva problema asta fara sa-mi pierd casa. Nu am de unde sa scot o asemenea suma peste noapte, care ar fi solutia?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:55, 26 Aprilie 2010
Depinde de clauzele contractuale. Daca banca a respectat pasii prevaazuti in contract este greu sa intoarceti o eventuala executare.
Cel mai bine ar fi sa mergeti in audienta la directorul bancii si sa-i spuneti ca desi ati depus o cerere la data de ....dumnealor nu v-au raspuns.... iar acum ati fost pus in fata unui fapt implinit...de a fi obligat sa platiti intreaga suma...pe care nu o aveti...., dar daca va permite sa va platiti la zi ratele si penalitatile aferente creditului...(asta in situatia in care aveti suma respectiva).
Sau va ecomand sa apelati la Mediatorii bancari care au o relatie speciala cu bancile si poate impreuna cu acestia se pot gasi solutii de rezolvare a conflictului inainte sa ajungeti la instanta de judecata.
Deci cautati mediatorii bancari....poate va pot ajuta...altfel banca va executa silit pe bunurile mobile sau imobile pe care le aveti..., platiti si taxa de timbru si cheltuielile de executare.....adunate rezulta o suma foarte mare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 credite la aceeasi banca Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. La aceeasi banca am 2 credite. Primul este un credit ipotecar, al doilea este de nevoi personale. In curand am devenit somer. Prioritar este ... (vezi toată discuția)
Credit fara giranti si fara ipoteca nico radu nico radu am un credit de 20000 eur din 2008 fara giranti fara ipoteca pana acum am platit ratele dar am ramas fara servici ,am cerut o perioada de gratie dar nu misa ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar!!! imposibilitate plata sebycopilu sebycopilu Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate din partea unui specialist. Mama mea a contactat un credit ipotecar de 70.000 euro pentru achizitia unui ... (vezi toată discuția)