avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... femeile care lucreaza part-time si sunt insarcinate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

femeile care lucreaza part-time si sunt insarcinate beneficiaza de cei 85%din salariu?

Am i prietena care lucreaza la aceeasi firma cu mine si este insarcinata.Programul ei este de 4h pe zi.poate beneficia de cei 85% din salariu?Eu stiu ca nu......ea zice ca da....
inca ceva....in momemtul angajarii ea avea o luna de sarcina,iar angajatorul stia acest lucru si totusi a luat-o, dar nu ii face carte de munca decat peste 3 luni....ce e de facut un cazul acesta?
Dupa cat timp lucrat pe carte de munca se beneficiaza de cei 85%?
Astept un raspuns!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 06:44, 27 Aprilie 2010
1. Pentru nereguli referitoare la relatiile de munca si la neintocmirea carnetului de munca se poate adresa ITM-ului.

2. Beneficiaza de indemnizatia pentru CIC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, a realizat venituri profesioanle supuse impozitului pe venit.
Acordarea indemnizatie nu este conditionata de durata timpului de munca. Toate persoanele care indeplinesc conditia de mai sus beneficiaza de indemnizatia pentru CIC indiferent de durata timpului de munca (norma intreaga sau norma partiala).
Pentru a beneficia CCC nu conteaza programul de lucru, trebuie sa realizeze 12 luni anterior nasterii copililui venituri profesionale supuse impozitarii conform codului fiscal.
Daca nu are incheiat CIM si inregistrat la ITM nu poate spune ca este angajata, lucreaza fara forme legale si perioada nu intra in calculul lunilor in care relaizeaza venituri salariale impuse impozitarii fiindca nu plateste impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia ptr crestere copil pana la 2 ani daca am doar 2 ore pe cartea de munca? diana2202 diana2202 vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie ptr crestere copil pana la 2 ani daca in campul muncii am doar 2ore/zi? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)