Am i prietena care lucreaza la aceeasi firma cu mine si este insarcinata.Programul ei este de 4h pe zi.poate beneficia de cei 85% din salariu?Eu stiu ca nu......ea zice ca da....
inca ceva....in momemtul angajarii ea avea o luna de sarcina,iar angajatorul stia acest lucru si totusi a luat-o, dar nu ii face carte de munca decat peste 3 luni....ce e de facut un cazul acesta?
Dupa cat timp lucrat pe carte de munca se beneficiaza de cei 85%?
Astept un raspuns!
Multumesc!
1. Pentru nereguli referitoare la relatiile de munca si la neintocmirea carnetului de munca se poate adresa ITM-ului.
2. Beneficiaza de indemnizatia pentru CIC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, a realizat venituri profesioanle supuse impozitului pe venit.
Acordarea indemnizatie nu este conditionata de durata timpului de munca. Toate persoanele care indeplinesc conditia de mai sus beneficiaza de indemnizatia pentru CIC indiferent de durata timpului de munca (norma intreaga sau norma partiala).
Pentru a beneficia CCC nu conteaza programul de lucru, trebuie sa realizeze 12 luni anterior nasterii copililui venituri profesionale supuse impozitarii conform codului fiscal.
Daca nu are incheiat CIM si inregistrat la ITM nu poate spune ca este angajata, lucreaza fara forme legale si perioada nu intra in calculul lunilor in care relaizeaza venituri salariale impuse impozitarii fiindca nu plateste impozit.