1.va rog sa-mi spuneti daca un avocat poate fi ales presedinte de asociatie de proprietari si daca da, ce argument poate fi adus si daca nu, de ce nu?
2. ce fel de contract se poate incheia cu acesta(presedinte-avocat) pentru a i se plati indemnizatia de presedinte?
va multumesc pentru lamuriri
Din punctul de vedere al asociatiei nu este nicio problema ca presedintele sa fie un avocat, daca persoana in cauza accepta functia, iar proprietarii il doresc ca presedinte....
Plata activitatii sale se face prin contract de mandat...sau nu se face deloc, daca partile convin asupra acestui lucru.
Ce prevede statutul avocatilor nu este treaba asociatiei si, deci, nu este de interes pentru proprietari. Singurul interesat de acest aspect este chiar avocatul in sine care trebuie sa-si cunoasca statutul pentru a nu se pune in conflict cu acest statut.
presedintele de asociatie - trebuie sa fie membru al asociatiei sau proprietar si locatar in asociatia respectiva. adica sa locuiasca acolo.
nu are treaba cu functia sau locul de munca de "baza"...doar ca el sa vrea si lumea sa fie de acord cu vointa lui...cat sa fie si om care sa reprezinte interesele tuturor membrilor asociatiei.
indemnizatia se face pr baza de contract de mandat si suma se voteaza de catre proprietari in AG...asa ar fi cel mai corect, nu de catre comitetul executiv...sa nu fie suspiciuni.
si eu ce am raspuns? , ce a intrebat...daca vi se pare altfel, poate e vorba de context.
pai daca vocatul - nu e membru al asociatiei...nu poate sa fie presedinte, caci conform legii, trebuie sa fie membru/locatar/proprietar...sau cum vreti sai mai ziceti, nu poate sa fie un strain, vecinu de la 3blocuri/cartier sau din alt oras - sa aibe legatura directa cu asociatia, ca sa zis asa. (ca exemplu)