avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot combate restructurarea intr-un proces?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot combate restructurarea intr-un proces?

Buna ziua. Lucrez la o multinationala intr-o pozitie de top management. Conduc un departament care sustine compania cu 70% din cifra de afaceri. Compania e pe cale sa se dezvolte (isi mareste echipa- inca 2 agenti de vanzare ,un dir de logistica ). Imi este invocata schimbarea organigramei impusa de firma mama din Germania si am fost anuntat ca voi fi restructurat. Nu am abateri , am rezultatele cele mai bune si nu vad logica pt aceasta decizie. Consider ca motivele sunt pur personale. Conf dir financiar voi beneficia de 2 salarii compensatorii ca bonus la plecare. Atata timp cat exista o profitabilitate mare poate face restructurarea pe motiv de reorganizare? Ca si decizie sunt hotarat sa le cer pt a accepta (pt ca initial mi-au cerut demisia) restructurarea cel putin 8 salarii compensatorii ca despagubiri. Am plecat dintr-o firma unde aveam 5 ani vechime si stabilitatea job-ului ca sa stau la aceasta multinationala pt 11 luni.
Ce ma sfatuiti ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ronin76 , utilizator 17:43, 27 Aprilie 2010
In termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere (nu va dati demisia, intrucat incetarea c.i.m. prin demisie nu va dreptul sa beneficiati de indemnizatia de somaj) , aveti posibilitatea de a ataca in instanta aceasta decizie.
Actiunea se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu.
Instanţa sesizată cu o cerere de constatare a nulităţii absolute a măsurii desfacerii contractului de muncă, în baza art. 65 din Codul muncii, nu poate verifica decât două elemente: existenţa caracterul efectiv al desfiinţării şi a cauzei reale şi serioase.
Aceasta concediere in temeiul art.65(1) este cea mai des folosita de angajatori si are si eficienta cea mai mare,majoritatea proceselor castigate de angajati sunt cele pe motive disciplinare.Daca dvs puteti demonstra in instanta ca a-ti avut un altfel de tratament din partea angajatorului si aceasta concediere nu este reala si serioasa aveti sanse mari de castig, altfel nici un angajator chiar daca este pe profit, daca numai doreste sa tina acel post nu-l poate obliga legea, in fond sunt banii lui, de aceea trebuie demostrata raspunderea delictuala a angajatorului.
Multumesc mut pentru sfat , vin insa cu alte detalii: la prima negociere am avut ca oferta sa-mi dau demisia post-datata cu luna decembrie 2010 iar el se angajeaza ca imi va plati salariile pana in luna dec ( inclusiv ) si cu conditia ca din luna iunie sa nu mai calc pe la birou si sa depun laptop si toate celelalte materiale ( si pt ca este marinimoasa compania - imi este permisa folosirea masinii de la servici pana in luna septembrie ). Din puctul meu de vedere sunt doar vorbe pt ca nu exista nimic scris , este ilegal si ma pot trezi cu desfacerea CM pe motivul absentelor nemotivate si pt incalcarea regulamentului de ordine interioara.
In plus compania angajeaza persoane pe pozitii inferioare pozitiei mele , a angajat si un manager pe care il trimite la un training intensiv in afara tarii. Deci una peste alta eu consider ca noua organigrama sau restructurarea mea este abuziva si are tenta personala atata timp cat nu am nici o abatere , am rezultatele cele mai bune si aduc beneficiile cele mai mari in companie.
Un proces pe acest caz se poate castiga?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat si concediat dupa 3 zile cu art.65 alin.1 savulescu_bogdan savulescu_bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu daca am vreun temei legal sa contest aceasta concediere. D.p.d.v moral, etc Multumesc. (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihainicolaescu mihainicolaescu Buna ziua, Angajatorul \"X\" face restructurari de posturi pe motiv de relocare. Toti angajatii din diverse unitati au fost instiintati verbal de acest ... (vezi toată discuția)