avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Buna ziua,

Angajatorul "X" face restructurari de posturi pe motiv de relocare. Toti angajatii din diverse unitati au fost instiintati verbal de acest lucru, punandu-se presiune sa se accepte plecarea prin demisie, cu acordul partilor, si nu prin somaj.
Angajatorul are acest drept, sa restructureze posturi, doar pt. ca, chiriile in alt oras si mana de lucru sunt mai ieftine? Pt ca, posturile desfiintate prin restructurare, sunt ocupate de angajati noi, in localitatea in care s-au relocat, posibil cu alta denumire.
Ce drepturi are angajatul in aceasta situatie?
ITM-ul se sesizeaza in situatia in care angajatorul restructureaza intr-un oras si angajeaza intr-un altul pe aceleasi pozitii?
Care sunt optiunile angajatului restructurat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 17 Mai 2012
Angajatorul poate decide restructurarea unor posturi pentru motive financiare ... nu are nicio legatura ITM-ul cu decizia de concediere .. legalitatea acestei decxizii se poate contesta in instanta de judecata ,,,
Dar daca angajatorul publica trimestrial profitul, si se observa cresteri, si nu pierderi, ceea ce spuneti dvs este ca angajatul nu are niciun drept...care ar fi sansele de castig ale angajatului intr-un astfel de proces?
In acest caz, sansele salariatului cresc daca se invoca pierderi financiare .. insa angajatorul poate decide concedierea si pentru a restructura un departament, un punct de lucru ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare acord cu firma pentru diminuarea salariului AndreiCT AndreiCT As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care eu, ca angajat in functia de agent de securitate la o firma, refuz sa semnez acordul de diminuare a salariului. (vezi toată discuția)
Restructurare post - preaviz i0n i0n Va salut, Marti 2 august am fost anuntat de catre patronul societatii unde lucrez ca postul meu va fi restructurat incepand cu... 1 august ! A fost doar o ... (vezi toată discuția)
Contract determinata pavel_flory pavel_flory angajatul mai este protejat de acest contract de munca pe perioada determinata? poate fi dat afara oricand? trebuie sa fi instiintat in scris in caz de ... (vezi toată discuția)